Cumhur İttifakı AK Parti Talas Belediye Başkan adayı Mustafa Yalçın’ın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlendiği programa, AK Partili ve MHP’li kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Programa Yalçın, eşi Filiz Yalçın ve kızı Seda Yalçın Demir ile birlikte katıldı. Yalçın’a, AK parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Timoçin, Talas ilçe kadın kolları başkanı Adile Erciyes, MHP ilçe kadın kolları başkanı Nurcan Çelik de, eşlik etti.

“Hz. Hatice’yi anlamak” adlı programda konuşan Mustafa Yalçın Milli ve manevi değerlerin önemine vurgu yaparak, “Kutsal saydığımız, milli ve manevi değerlerimiz olmazsa olmazımızdır. Bizim için her gün özeldir. İki günü bir olan ziyandadır. O özel ve özel olmayan olarak nitelendirdiğimiz günlerimizi iyi değerlendirmemiz lazım” şeklinde konuştu.

‘KADINLAR İYİ BİR EŞ VE YOLDAŞTIR’

Van’da görev yaptığı dönemde kadın haklarına verdiği önemi örnekleriyle anlatan Yalçın, “Toplu sözleşme metnini aldığım da kadınlarımızla ilgili maddelerin üzücü olduğunu gördüm. Anında müdahale ederek mağduriyeti ortadan kaldırdık. Dünyaya birileri gelip orada o boşluğu dolduruyor. 8 Mart’ı eleştirmek için söylemiyorum. “Hazreti Hatice’yi anlamak” diye programlar yapıyoruz. İçine düştüğümüz girdabı anlatmak adına hatırlatıyorum. Biz bir boşluk oluşturursak birileri gelir içini doldurur. Buda öyledir. Kadınlarımız ilk önce tatlı bir evlattır, daha sonra Saliha bir eştir, yoldaştır ve tabiî ki annedir” diye konuştu.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Timoçin, Kadınlarımızın sadece bir günde anılmasına karşıyız. Her gün kadınlarımız için özeldir. Biz Peygamber Efendimizden gelen nesilleriz. Kadınların değerini başta babalarımız olmak üzere büyüklerimiz bilir” dedi.

Hz. Hatice hakkında bilgiler veren konuşmacı ise, “Kendisinden sonra gelecek İslam hanımefendilerine hayatı anlama, kavrama ve yaşama konularında olduğu kadar, İslam davasına sahip çıkma hususunda da Hz. Hatice’nin eşsiz bir örnek olduğunu ifade etti.

Program, Mustafa Yalçın’ın, eşi Filiz Yalçın’a hediye takdimi ve AK Parti ile MHP teşkilat üyesi kadınların birbirilerine hediyeler vermesi ile son buldu.

Öte yandan yine Talas AK Parti ve MHP’li kadınlar geçtiğimiz günlerde tertiplenen aile içi iletişim semineri ile dayanışmanın güzel bir örneğini vermişlerdi.

Editör: Haber Merkezi