KAYSERİ ŞEKER, HÜSEYİN AKAY VE FETÖ SARMALI

Değerli Okurlarım;

Kayseri Şeker Fabrikası’nda yine tuhaf şeyler oluyor…

Covid-19 tedbirleri kapsamında ertelenen genel kurullar için alınan normalleşme kararının ardından, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay da, 7 Temmuz 2021 Çarşamba günü seçime gideceklerini ilan etti.

Hüseyin Akay’ın, alelacele adeta yangından mal kaçırırcasına 35 gün sonraya baskın seçim kararı alması, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’ne mensup birçok çiftçi tarafından tepki topladı.

Tepkilerin odağındaki isim, Erkan Öztürk!

Erkan Öztürk, Sivas Gemerekli.

Babası Mehmet Öztürk ile ağabeyi Haydar Öztürk de pancar çiftçisi olan Erkan Öztürk, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’ne üye olmak için kooperatife noter kanalıyla üyelik dilekçesi göndermiş…

Söz konusu dilekçenin üzerinden 1 buçuk yıl geçmiş!

Erkan Öztürk 1 buçuk yıldır kooperatife üye olamadığı gibi, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay’dan da tık yok!

Noter tasdikli, resmi kanaldan gönderilen dilekçeye olumlu veya olumsuz geri dönüş dahi yapılmamış…

***

Kayseri Şeker Fabrikası ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’ndeki tuhaflıklar, Erkan Öztürk ile de sınırlı kalmıyor!

Kayseri Pancar Kooperatifi Eski Başkanı Vedat Ali Özışık hakkında verilen seçme ve seçilme yasağını içeren mahkeme kararı, bir üst mahkemenin 17 Mayıs 2021 tarihinde verdiği bir başka kararla kaldırılıp, Vedat Özışık’a (Seçme ve Seçilme) hakları iade edildi.

Vedat Ali Özışık’a Türkiye Cumhuriyeti’nin Mahkemelerinin verdiği kararla seçme ve seçilme hakları iade ediliyor, Hüseyin Akay anında harekete geçip 7 Temmuz 2021’e baskın seçim kararı alıyor!

Bununla da yetinmeyen Hüseyin Akay, Karakimseli pancar çiftçilerinden olduğunu iddia ettiği bir grup insanlarla fabrikada poz veriyor!

Karakimseli köyü neresi?

FETÖ’cü oldukları çok sonradan ortaya çıkan hakim ve savcılar kanalıyla operasyon çekilip cezaevine atılan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin Eski Başkanı Vedat Ali Özışık’ın köyü!

Karakimseli pancar çiftçisi diye poz verip kamuoyuna lanse ettiğiniz o fotoğraftaki çok sayıda kişinin de Kayseri Şeker Fabrikası çalışanı olduğu iddia ediliyor…

Hüseyin Akay’ın bu ruh hali bende, Hüseyin Akay Vedat Ali Özışık’dan korkuyor algısı uyandırdı.

Nedense?

Bu basit ama, önemli bir nüans!

***

Hüseyin Akay, baskın seçim kararını açıkladıktan hemen sonra kapı-kapı gezmeye başladı.

Birçok kurum ve kuruluşun temsilcilerini tek tek ziyaret ederek kendisine destek isteyen Hüseyin Akay’a önceki gün, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız ziyarete gitti.

Kayseri Şeker Fabrikası’nı eski parayla 3.2 Katrilyon borca sokan Hüseyin Akay, kapı kapı gezip milletten destek istiyor, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız da Hüseyin Akay’ın ayağına gidiyor!

Bu durum, sizce de garip değil mi?

Bundan daha da garibi, eski Bakan Taner Yıldız’ın Kayseri Şeker Fabrikası’nda Hüseyin Akay’ı ziyaret etmesinin ardından, Hüseyin Akay soluğu Ak Parti Kayseri İl Başkanlığı’nda alıyor ve Başkan Şaban Çopuroğlu ile poz veriyor!

Hüseyin Akay, Ak Parti ziyaretinde çektirdiği fotoğrafı anında sosyal medya hesaplarından servis ederken, sosyal medyayı aktif bir biçimde Hüseyin Akay’dan da iyi kullanan Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ise söz konusu ziyarete ilişkin sosyal medya hesaplarından tek kare dahi paylaşımda bulunmuyor…

Bence bu daha da garip bir durum!

Hadi Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu söz konusu ziyareti paylaşmayı unuttu diyelim (Unutmaz da) Ak Parti Kayseri İl Teşkilatı’nda 10 kişiden oluşturulan sosyal medya ekibi de mi unuttu?

Çok yakında anlarız…

***

Neyse gelelim asıl meseleye…

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Eski Başkanı Vedat Ali Özışık hakkında soruşturma başlatan Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin, şuan Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde yatıyor…

Hangi suçtan dersiniz?

FETÖ’cülükten!

Yine söz konusu soruşturma kapsamında, Vedat Ali Özışık’ı tutuklayan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kadir Kayan ise çoktan (Almanya’ya) yurtdışına kaymış!

Kadir Kayan’ın suçunu merak ediyorsanız, o da FETÖ’cü çıkmış ve şu an aranıyor!

Firari FETÖ’cü Hakim Kadir Kayan ayrıca, Kozmik odaya giriş talimatı veren kişi!

Olaylara bir de bu açıdan bakıldığı zaman Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin FETÖ ve FETÖ’cü Hakim ve Savcılar için önemini kavrayabiliyor musunuz?

Konunun bir başka önemli detayı ise, Hüseyin Akay’ın Vedat Ali Özışık’dan boşalan koltuğa oturduğu zaman diliminde, bugüne kadar Kayseri Şeker Fabrikası, Boğazlıyan Şeker Fabrikası ve Turhal Şeker Fabrikası’nda görev yapan 16 üst düzey personel hakkında Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği ve finans sağlamak iddiasıyla işlem yapıldı.

Bizzat Hüseyin Akay tarafından seçilip, kurumun üst düzey kademelerinde görev verilen, Kayseri Şeker Eski Genel Müdürü Levent Benli (Ceza Aldı), Kayseri Şeker Genel Müdürü Osman Canıtez (Ceza aldı), Boğazlıyan Şeker İşletme Müdürü Mehmet Özoğul (Ceza aldı), Kayseri Şeker İşletme Müdürü Burak Karaaslan (Ceza aldı), Kayseri Şeker’in ARGE Müdürü Birol Ezgin ABD’de firar durumda!

Kayseri Şeker Fabrikası personellerinden Tayfun Öner, Hulusi Yüksel, İsmail Gedik, Kayseri Şeker Fabrikası Güvenlik Müdürü Cengiz Öztoprak, Mehmet Sağlam, Metin Kılınç, Mustafa Satak, Bahri Serim, Burak Karaaslan, Ebru Necibe Batur, Hayri Dikbaş, Özlem Kara, Serkan Uzunoğlu, Mehmet Varinli ve Ayşe Taciroğlu da gözaltına alınmıştı.

Yukarıdaki adı geçen personellerin çoğu hakkında başlatılan soruşturmalar halen devam ediyor!

***

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’ni yaşamış Türkiye’de bir işletme düşünün bir de yönetici, yetkilendirdiği veya görevlendirdiği tüm üst düzey personele FETÖ’den işlem yapılmış!

O işletme Kayseri Şeker Fabrikası, o yönetici de Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay!

Tablo bu ve Hüseyin Akay tekrardan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’ne aday olabiliyor!

Kayseri Şeker’i eski parayla 3.2 Katrilyon borca sokup, mahkemeler kanalıyla tescillenmiş FETÖ’cüler ile iş tutan bu Hüseyin Akay’a sen necisin diye soran bir Cumhuriyet Savcımız yok mu?

Pes doğrusu…

Tüm bu gelişmeler ve yaşanan tuhaflıklara rağmen hala Hüseyin Akay’a ve onun arkasını kollayanlara yol verilirse, “Cambaz Şaho” bile Hüseyin Akay ve ağababalarının yetenekleri karşısında diz çöker (!)

Bu tür olumsuzluklar; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin FETÖ ile mücadelesini halkın gözünde sulandırdığı gibi, FETÖ ile Mücadele ettiği iddiasında olan Ak Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mücadelesine telafisi güç ağır hasarlar vermektedir!

Benden söylemesi…

Ha unutmadan, önceki gün Hüseyin Akay’a destek açıklaması yapan, Menzil Tarikatı’na mensup olduğu iddia edilen Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız’ın ardından, Ekonomi Eski Bakanı Mustafa Elitaş ve Ak Parti Eski Milletvekili Yaşar Karayel veya Vekil oğlu Emrah Karayel de Hüseyin Akay’a destek çıkacak mı merak ediyorum.

Diğer yandan, Ak Parti Eski Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz de o ilk dönem Hüseyin Akay’a açıktan destek olmuştu, yaşananların ardından şimdi ki Ak Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’nun hamlesini ise sabırsızlıkla bekliyorum.

Bir de Cumhur İttifakı ortaklarından, MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, Hüseyin Akay hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na FETÖ'cü iddiasıyla şikayet dilekçesi vermişti o dilekçeye ne oldu?

Sağlıcakla kalın…

DÜZELTME:

Yukarıda, Kayseri Şeker’deki FETÖ soruşturması kapsamında, 16 kişiye aynı anda komple operasyon yapıldığını, Kayseri Şeker Fabrikası personellerinden Cengiz Öztoprak, Bahri Serim, Tayfun Öner ve İsmail Gedik hakkında da FETÖ’den işlem yapıldığı bilgisini paylaşmıştım. Bu sabah elime geçen aşağıdaki evraka göre ise, Cengiz Öztoprak, Bahri Serim, Tayfun Öner ve İsmail Gedik hakkında, Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2016/1459 Soruşturma sayılı dosyasının ikiye ayrıldığı bilgisine ulaştım. Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2015/1497 soruşturma sayılı dosyasına göre ise, Cengiz Öztoprak, Bahri Serim, Tayfun Öner ve İsmail Gedik’in bu dosya kapsamında FETÖ’den değil, “Soruşturmanın Gizliliğini İhlal” suçundan işlem gördüğünün bilgisi geldi. Dosyanın ikiye ayrıldığını atlayıp yaptığım hatadan dolayı, Cengiz Öztoprak, Bahri Serim, Tayfun Öner ve İsmail Gedik isimli kişilerden özür diliyor, sorumlu gazetecilik gereği ve haklarını teslim etmek adına söz konusu evrakı aşağıda sizlerle paylaşıyorum.