Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 3 ay önce düzenlenen operasyonla kaçak silah ticareti yaptıkları iddiasıyla 12 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda, 55 tabanca, 62 şarjör, 1 tüfek, 1504 fişek ve tabanca montajında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 4’ü tutuklandı.

Sanıklar hakkında açılan dava bugün görülmeye başlandı. 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Z.K., Ş.Ç., Ö.P., F.K. ile tutuksuz sanıklar M.H., M.T., K.K., M.K., M.E., M.A. ve Ö.A. katıldı.

SANIK Z.K.: EVİMDEN ÇIKAN 11 TAPANCA HURDADIR

Terör Örgütü Mensubu 9 Kişi Tutuklandı Terör Örgütü Mensubu 9 Kişi Tutuklandı

Mahkemede söz alan tutuklu sanık Z.K. “Kurusıkı silahlara ilgim var. Elimin yatkınlığı ile uğraştığım şeyler var. Ankara’ya araç almak için gittiğimde biriyle tanıştım. Muhabbet sırasında kurusıkıyı normale çevirmeyi öğretti. Elimde uygun makineler olmadığı için bunu yapamadım. E.P.’ye kendime aldığım silahı sattım. Ruhsatsızdı, satmıştım çalışmadı geri getirirken yolda yakalandı getiremedi. Jandarmanın evde bulduğu 11 tabancanın tamamı hurdadır” ifadesinde bulundu. Tutuklu sanıklar tahliyelerini talep ederken tutuksuz sanıklar suçlamayı reddetti.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan sadece F.K.’nin tutukluluğunun devamına karar vererek diğer Z.K., Ş.Ç. ve Ö.P.nin tahliye edilmesine hükmetti. Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.