Kadınlarla, ülkücü kanaat önderleri ve gençlerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Kayseri’deki bu buluşmalarından umutlu ayrıldı.

Kılıçdaroğlu’na karşı bazı çevrelerin ‘varsa önyargıları ’Bu buluşmaların ardından ortadan kalkmış gözüküyor. Şimdi bu çevrelerle buluşan CHP lideri, Kayseri’de moral buldu, Bir parti, yani CHP İç Anadolu’da ancak bu kadar başarılı olabilirdi.

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kararlı olduğunu gördük. Akşener, İmamoğlu ya da Yavaş konusunda ısrar ederse bunun 6’lı Masayı çatlatacağı fark ediliyor. Bunu Kılıçdaroğlu’nun Kayseri ziyaretindeki davranışlarından anlamakta çok zor değildi. CHP Lideri ciddi bir şekilde aday bence.

Son durum:

CHP ve Kılıçdaroğlu cephesindeki tablo şöyle:

1. CHP’de Kılıçdaroğlu’ndan başka bir isim masaya gitmeyecek.

2. Ülkücü kanaat önderleri de, Kılıçdaroğlu’na kesin karşı değiller.

3. Kayseri’deki Bu tablo Kılıçdaroğlu’nun aday planındaki şansını artırıyor. Kemal beyin aday olma olasılığı güçlenmeye başladı.

4. CHP’de görünen o ki Kılıçdaroğlu, her alanda destekleniyor.

5. CHP Kayseri örgütleri hafta sonu davet ettikleri Genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun memnun ayrılmasını sağladılar. Kadir Hasta kadınlar buluşması programına binlerce kadın katıldı. Fier’de, Ülkücü kanaat önderleri ve ardından gençlik toplantısı fevkalade önemli toplantılardı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı için bu toplantılara katılımların çok istekli olmaları gözlerden kaçmadı. Her alanda Kılıçdaroğlu’na destekler artmaya başladı.

Son durum: 6’lı Masa’da ibre Kılıçdaroğlu’na döndü diyebiliriz. Çünkü Kılıçdaroğlu Kayseri deki ilgiden memnun oldu ve umutlu ayrıldı. İç Anadolu önemli bir gösterge bence.

Sezar’ın hakkı Sezar’a.

Bir gazeteci olarak, CHP’in ne Milletvekili Çetin Arık ile nede İl Başkanı Ümit Özer ile yakın bir diyalogumuz yok açıkçası. Ancak mesleğimizin tarafsızlık ve bağımsızlık ilkeleri doğrultusunda, hakikati görmek ve gerçekleri yazmak bizim için olmazsa olmazımızdır.

CHP ‘liler Liderlerine önemli bir ev sahipliği yaptılar. Özellikle Kadir Has konferans salonunu dolduran binlerce yaşlı, genç kadınları oraya topladılar. Aslında bu kış mevsiminde büyük emek harcanmış, ilçelerden, kasabalardan ve köylerden binlerce insanı oraya taşımak ve Kılıçdaroğlu ile buluşturmak kolay olmasa gerek. Sonuç itibariyle Kayseri’den memnun ayrılan Kılıçdaroğlu’na aday ol mesajı verilmiştir.