İş insanı Recep Mamur’dan görevi devralan Kayserispor Başkanı Erol Bedir, bir hafta önce kararlı bir şekilde görevi bırakacağını, maddi imkansızlıkların takıma zarar verdiğini açıkladı. Erol Bedir’in bu ‘Ben istemem’ tavrına karşı MHP’liler hemen atağa geçti. Birden iki aday ortaya çıktı, kargaşayı uzlaşmaya çeviren taraf ise MHP oldu. Hem takımın sahipsiz kalmayacağını, hem de hiç kimsenin blöf yapmasına gerek olmadığını ortaya koyan MHP’liler, kongrede de uzlaşma kararına sonuna kadar sahip çıkarak Erol Bedir ve ekibine destek oldu.

                2004 Yılında göreve gelen Recep Mamur, “bu takımı sahiplenen yok, onca kongre yaptık, bir kişi bile aday olmuyor. Ama biz ateşten gömlek giydik” diyerek işe koyuldu.

                Takımı başarıdan başarıya sürükleyen Recep Mamur ve ekibinin iki eksiği vardı.

1 ncisi koskoca şehir takımı Kayserispor’un taraftarı kalmadı.

2 ncisi ise  kulübü borçla Erol Bedir’e teslim etti.

                Recep Mamur ve ekibine bu nuanslara rağmen teşekkür ediyoruz. Çünkü; “Kayserispor tarihinde ilk kez Avrupa’ya gitti, Türkiye Kupasını müzesine getirdi. Ligde söz sahibi bir takım oluşturdu”.

                Bu dönemlerde Erol Bedir ve ekibi ise Erciyesspor’daydı.

Erciyesspor’da çok hizmet veren Erol Bedir ve ekibi takımın yok olup gitmesini sadece “ içimde sızı” nitelendirmesiyle değerlendirdi.

Her neyse;

                Bugün ise konjektör farklı bir ortam getirdi.

Kayserispor’un yaklaşık 200 milyon TL borcu olduğunu belirten Başkan Erol Bedir, bir hafta önce mali yükün altından tek başına kalkamayacağını ima ederek görevi bırakacağını kamuoyuna deklara etti bir anlamda şehri yönetenlere ültimaton verdi.

                Yıllarca Kayserispor başkanlarının veya belediye başkanlarının “Aday çıkmıyor” dediği Kayserispor’da ilk kez sürpriz bir gelişme yaşandı.

                Erol Bedir’in “ben devam etmeyeceğim, ben istemem ” tavrına karşı birden bire İş insanı Sedat Kılınç ve ( Erciyesspor eski başkanlarından ) Necmettin Apaydın aday olduklarını açıkladılar.

                Biranda Kayserispor’da şok etkisi yaşatan bu tavır karşısında ortam gerildi, kafalar karıştı.

Hiç kimse ne olup bittiğine tam anlam veremiyordu.

MHP’liler biranda atağa geçmişti. “Kayserispor Başkanı Erol Bedir’in kulübü  ve mali yükü istemiyorum” tavrına karşı Kayserispor’un sahipsiz kalmayacağını belirten MHP milletvekili Baki Ersoy başta olmak üzere açıklamalar yapılmaya başlandı. Ve sonuç olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Mehmet Özhaseki Başkan ile Vali Şehmus Günaydın olmak üzere şehrimizin bürokratları ve önde gelen isimleri harakete geçti.

Burada kilidi bence MHP il Başkanı Serkan Tok açtı. “Cumhur ittifakı” anlayışına itinayla önem veren Başkan Serkan Tok, uzlaşma kültürünün MHP’ye daha büyük başarılar sağlayacağını, bir taşla beş kuş vurabileceklerini düşünerek aslında geri çekildi; ancak gerçekte çok büyük ve önemli bir adım atmış oldu.

Kendisinin bu tavrını yerinde ve haklı buldum.

Neden ? diye soracak olursanız.

Kayserispor’un sahipsiz olmadığını gösteren bir yapı ilk kez “burdayız” dedi.

Kayserispor aslında sahipsiz değildi; ancak “ben burdayım” diyecek kimse ortaya çıkamıyordu.

Sonuç olarak ; Erol  Bedir ve ekibini göreve getirmek için şehir biraz daha kenetlenmiş, biraz daha duyarlı hal almış bir yapıda Kayserispor kongresini gerçekleştirmiş oldu.

Kongre süreci ve sonrasında Kayserispor ve şehrimiz kazandı.

Bu saatten sonra hiç kimsenin “ben gidiyorum” tavrı içerisine girmeyeceğini, hatta şakasını bile yapmayacağını düşünüyorum.

Kayserispor, hepimizin takımı… Kayserispor’u desteklemenin önemi kaybolup giden Ercyesspor’u hatırladığımızda daha da artıyor.

Kayserispor bu şehrin vazgeçilmez değeridir. Bu nedenle herkesin üzerine düşeni en iyi şekilde yapıp, takımına destek olması artık elzem oldu.

Eğer bir hatada Kayseripor’da yaparsak, vay halimize…

Bizden söylemesi…

Saygı ve sevgiyle kalın…