Kayserispor Basın Sözcüsü As Başkan Mustafa Tokgöz, geçtiğimiz günlerde istifa etti.

Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı’nın oluşturduğu yeni yönetimde yerini alan Tokgöz, 6 Aralık 2019’da kameralar karşısına geçerek canlı yayında Kayserispor’un 331 milyon TL net borcu olduğunu açıklamıştı.

Tokgöz bu açıklamasının devamında ise Kayseri halkına ve Kayserispor taraftarına şeffaflık sözü vermişti.

İşte bu yüzden Kayserispor Basın Sözcüsü As Başkan Mustafa Tokgöz’ün istifası Kayseri kamuoyu ve Kayserispor camiasında şok etkisi yarattı.

Kayserispor’un son genel kurulunda alınan kararla ve Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı’nın talimatlarıyla hazırlattırılan “Bağımsız Denetçi Raporu” bittikten sonra, Tokgöz’ün istifa etmesi oldukça manidar bir durumdur!

Mustafa Tokgöz neden istifa etti?

Mustafa Tokgöz’e kim “İstifa et” dedi?

Kayserispor camiasına şeffaflık sözü veren Mustafa Tokgöz, Bağımsız Denetçi Raporu yüzünden mi istifa etti?

Kayseri kamuoyu bu soruların yanıtlarını ararken, Talas’daki Erguvan Cafe’de 8 Ağustos 2020 Cumartesi gecesi yapılan gizli Kayserispor zirvesi sonrası gelen Mustafa Tokgöz’ün istifası Kayseri halkının kafasını karıştırdı.

✱✱✱

Kayseri halkı ve Kayserispor hafta başına bu istifa haberiyle başlarken, tamamlandığı öğrenilen (Nihai) Bağımsız Denetçi Raporu’nun ise Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı’nın kasasında saklandığı iddiaları ortaya atıldı.

Gizli Kayserispor zirvesinde oluşturulan komisyonun aldığı karar gereği ise, söz konusu rapor hakkında şimdilik herhangi bir işlem yapılmaması karara bağlanmış!

Yani, Kayserispor’un 2012-2019 yıllarını içeren Nihai Bağımsız Denetçi Raporu bitirilmiş, Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı’nın kasasında saklanıyormuş!

Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı ise “Nihai rapor sadece bende var” sözleriyle ortalıkta geziniyormuş!

Tabi bunların hepsi iddiadan ibaret!

✱✱✱

Ben, sorumlu gazetecilik gereği Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı’ya sormak istiyorum:

Kayserispor Başkanı Sayın Berna Gözbaşı hanımefendi, Kayserispor için hazırlan Nihai Bağımsız Denetçi Raporu’nu Kayseri kamuoyuna neden açıklamıyor sunuz?

Kayserispor Genel kurul kararı olmasına rağmen, Nihai Bağımsız Denetçi Raporu’nu neden Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’na teslim etmiyor sunuz?

Siz bu bağımsız denetçi raporunu kasanızda saklayasınız diye mi yaptırttınız?

Kayserispor’un Genel Kurul kararını niçin uygulamıyorsunuz?

✱✱✱

Söz konusu “Nihai Bağımsız Denetçi Raporu” henüz ortaya çıkmadı ancak önceki gece rapordan kısa bir bölüm basına sızdırıldı.

Sızan bilgiye göre ise, Kayserispor Eski Başkanı Erol Bedir başta olmak üzere bazı yöneticilerin Hollanda ve Antalya kamplarını, Kayserispor kesesinden aile boyu tatile çevirdikleri ortaya çıktı.

Söz konusu raporun ilgili kısmını kim niçin basına sızdırdı?

Amaç ne?

Nihai Bağımsız Denetçi Raporu’nu Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı sır gibi saklıyor ama ne hikmetse sadece kendisinde olduğunu iddia ettiği raporun sayfaları gece yarıları basına sızdırılıyor!

Kayserispor Dosyası ile Kayseri OSB Dosyası karşılıklı olarak kapatılmak mı isteniyor?

Pazarlık bu mu?

Hesap buysa, bu hesap inanın tutmaz!