Kayserispor’da beklenen istifalar gecikmelide olsa geldi. Pazar akşamı ani bir kararla istifa ettiğini açıklayan Başkan Erol Bedir’in ardından Teknik Direktör Hikmet Karaman ve sportif direktörler art arda istifa etti. Bu durum önce, geçen hafta Hikmet hocanın istifa edip sonra çark ettiği gibi bir gelişme olarak adledildi, ancak bir süre sonra gerçek olduğu anlaşıldı. İyi ki bu istifalar yaşandı. Korkumuz şu ki; Kayserispor, Erciyesspor gibi olmasın!

“Haftalardır bu sezon çok fazla transfer yaptınız bu takım iyi futbol oynamıyor, çaresine bakın” diye bas bas bağırdığımız Kayserispor’da oldukça gecikmeli bir karar alındı.

7 haftadır yönetimsel ve sistemsel bir sorunun yaşandığını belirttiğimiz Kayserispor’da istifaya en fazla direnen adam olan Başkan Erol Bedir, sonunda havlu attı. Memleketinin takımı Erzurumspor’a canlı yayında açık çek veren ( canlı yayında hangi futbolcumuzu istiyorsanız gelin alın diyebilen) ama söz konusu ekmek yediği memleketi Kayserispor olunca destek verin, el ele verip bu takımı kurtaralım çağrısı yapan Başkan Bedir, oldukça gecikmeli bir karar aldı.

Ligin ilk 7 haftasını sadece 3 beraberlikten 3 puan alarak kapatan, maddi ve manevi sorunları tavan yapan Kayserispor’da böyle bir istifa günlerdir bekleniyordu.

Hepimizin korkusu bir dönem Erciyesspor’unda başkanlığını yapan Erol Bedir’in yine yönetimsel hatalar yaparak Kayserispor’u da içinden çıkılmaz sorunlarla baş başa bırakmasıydı.

Kayserispor Başkanı Erol Bedir hatırlarsanız bir dönem başkanlık yaptığı Erciyesspor için sadece “içimde bir sızı” demekle yetinmişti.

Futbolun keşkesi yok ama “Keşke” Başkan Erol Bedir haftalar öncesi görevi bıraksaydı veya mayıs ayında kongrede aday olmayacağım dediği gün, “dik” dursaydı ve yeniden aday olmasaydı.

Eyvah, eyvah…

Kayserispor’un durumu içler açısı…

Onca desteğe, onca ümide rağmen, takım sportif ve sistemsel olarak yerlerde sürünüyor.

Bunun müsebbihi tabiiki öncelikle Başkan Erol Bedir ve yönetimidir.

Açıkcası; geciken istifayla kulübe veya takıma bir zarar daha vermiştir.

Her neyse, alınan karar sonuç olarak Kayserispor’un bir şekilde önünü açmalı. En azından bu takım Erciyesspor gibi olmasın korkusu üzerimizden biraz da olsa kalktı.

Şimdi ne yapmalı!.

En kısa zamanda kongreye gidilmeli.

Şeffaf bir mali tablo ortaya konulmalı.

Kayserispor alacak verecek net bir şekilde ortaya konmalı.

Oldu bittiye getirilmemeli.

Delegeler ve kamuoyu bilgilendirilmeli.

Bu takım bu şehrin takımı ise herkesin Kayserispor gibi önemli bir degerde yaşananlardan haberdar olmaya hakkı var.

Bu nedenle; Başta Başkan Erol Bedir, Mayıs 2019 ayında neden aday olmayacağım diye ısrar ederken, bir gecede tekrar adayım dedi bunu kamuoyuna izahını yapması lazım.

İkincisi ve en önemlisi, Başkan Recep Mamur döneminden kalan borçlar bir türlü açıklanamıyordu, kulübün kime ne kadar borcu veya alacağı var. Bu husus bu kez net bir tablo ile ortaya sunulmalı.

Kamuoyu bilgilendirilmeli.

Sözün özü şu; artık ( Kayserispor yönetimi için söylüyorum) kendi içimizde bir şeyleri halledelim dönemi sona ermeli.

Kayserispor’u sevenlerin ve destek olan herkesin bunları bilmeye hakkı var.

Bizden söylemesi.

“Oldu bitti, dönemi’de” bitti, tükendi.

Bari umutlarımızı tüketmeyin.

Kayserispor’u bizler çok seviyoruz ve daha iyi nasıl olur, kaygısını yaşıyoruz.

Bunun karşılığında inanacağımız bir yönetim, arkasında duracağımız bir teknik heyet ve iyi bir takım istiyoruz. Bu bizim en doğal hakkımız değil mi ?

Bu şehir bunu ve bizler bunu hak etmiyor muyuz ?

Bizden söylemesi.