GÖZBAŞI’YA DÜŞEN BAŞLICA GÖREVLER…

Türkiye Süper liginin efsanevi isimlerinden Kayserispor’a ligde her zaman ve daim ihtiyaç var. Kayserispor’un gücünü küçümseyenler olabilir ancak Kayserispor gibi kulüplerin Süper Ligde olması kendileri açısından değil, başka kulüpler açısından daha büyük önem arzetmektedir. Bu nedenle Kayserispor’un ligde kalma avantajı daha büyük iken biz kendi ellerimizle bu işi nasıl zora soktuk, konuşalım, tartışalım!

Aslında Kayserispor’da çözülmeler 2017 yılında Recep Mamur döneminde Başkan Çelik ile ikili ilişkilerin bozulmasıyla başladı. Bunu tamir etmesi beklenen Erol Bedir ve ekibi işi daha da çıkmaza soktu.

Şimdi son bir formül olarak Süper Lig tarihinde bir ilk olan kadın Başkan göreve getirildi.

Berna Gözbaşı iyi niyetle bu işe soyundu.

Elinden geleni yapıyor ancak nereye kadar? Sorusuna da cevap aramalıyız.

Kayserispor öncelikle Süper Ligde kalırmı sorusunuda bu konuyla eşleştirirsek, Rizespor maçı galibiyetinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görebiliriz. Kayserispor Rizesppor’u yenemeseydi lige havlu atacaktı bu nedenle aldığımız galibiyet bize can oldu, umut oldu ve yeni bir kapı açtı.

Yeni başkan Berna Gözbaşı, kongrede göreve gelmeden takımı çıkardığı maçlarda kayıplar yaşamış ve bir insan olarak demorize olmuştu.

Hatta kongre öncesi görevi bırakma eyilimine bile girmişti.

Futbol Federasyonu ile de yani bu işin masasıylada ilişkileri iyi olan Berna Başkan, kongrede tek aday olunca sık sık şehri yönetenlere dönerek “destek olacaksınız demi” gibi cümleler sarfetmişti.

Kongrede başkan seçilen ancak MHP ve taraftar ile hatları kopan Berna Başkan öncelikle taraftarı ziyaret edip gönüllerini aldı. Daha sonra ise Haber Türk ekranlarında sürpriz bir telefon bağlantısıyla MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ile canlı yayın tandemi yaptı.

Yani Türkiyeye dedi ki , “biz hep birlikte sorunsuz bir camiayız”

Buna biraz Baki Ersoy, yüz ifadeleriyle nazlı gibi dursada “okey” imajı verip, canlı yayının ahengini bozmadı.

Kayserispor aslında önemli bir fırsat yakaladı.

İlk kez kadın başkan seçerek!

Bunu iyi değerlendirebilirsek, ligde kalma ihtimalimizi konuşuruz.

Kayserispor’un aslında ligde kalması bizden çok üç büyükleri ve diger süper lig kulüplerini ilgilendiriyor.

Bunu neden olduğunu açardım ama konu çok uzar diye girmiyorum.

Şimdilik bilinki, Kayserispor sadece göründüğü gibi değil. Eğer içindeki proplemleri çözebilirse, zaten her türlü avantaj bizden yana iken ligde kalabiliriz.

Öyle yada böyle…

Benim tek korkum, Berna başkanın yönetimi…

Yönetimde kimler var, kimler kimlerin adamı diye baktığımızda Kayserispor yönetiminin çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum.

Bunu başarmak bir kadın eliyle olur mu?

Zor…

Ama imkansız değil.

Kalın sağlıcakla.