Bu sezon yerden kalkamayan Kayserispor, rakiplerinden beraberlik veya mağlubiyet alırken devasa takımları yenmenin şaşkınlığını yaşadı. Sonuç olarak 21 nci hafta geride kaldı. Kayserispor tarihinde hiç olmadığı kadar kötü bir puan durumuyla ligin son sırasında yer aldı. 12 puanla dibe demir atan Kayserispor’da beyin ölümü gerçekleşti. Sadece bir umut kaldı. Artık 5 maç kazanacağız, rakiplerimizde 5 maç kaybedecek.

Bu sezon Erol Bedir’in istifasıyla şok yaşayan futbolculara olan borçlarıyla sarsılan Kayserispor’da Türkiye’nin ilk kadın başkanıda çare olamadı.

İyi niyetle Kayserispor’u toplamaya çalışan Berna Başkan’da artık yoruldu.

Hem birilerine söz söylemekten, hemde destek istemekten yoruldu.

Bu aralar sesi soluğu çıkmaz oldu.

Takım kötü gidiyor!

‘ Ben bu takımı düşürmeyeceğim’ diyen Berna Başkan artık takımın düştüğünü anladı. Kayserispor 21 nci haftada en büyük rakiplerinden birisi olan Antalyaspor karşısında 2-2 berabere kalarak ligden düşüşünü matematiksel olmasada teoride ilan etti.

Takım şu anda komada, bir anlamda beyin ölümü gerçekleşmiş durumda.

Kayserispor’un bu kadar kötü olması birilerini zil takıp oynatmamalı. Yiğit düştüğü yerden kalkar mantığıyla seneye planları yapmaya başlamalılar. Hangi futbolcuyu gönderecekler, hangi tranferler yapılacak şimdiden ikinci lig çalışmaları başlamalı.

Takımın küme düştüğünü aylar öncesinden söylemiş ve yazmıştım.

Bu durumu herkes biliyordu. Anlayın artık! Kayserispor’u bu saatten sonra kurtarmaya çalışanlar kendi emeklerini heba ederler, bu takımdan ve futbolculardan bir şey olmadı, olmuyorda…

Hayırlı olsun ikinci lig…

Kalın sağlıcakla…