EROL BEDİR KONGREDE HESAPLARI AÇIKLAMALI …

Şehrimizde Kayserispor’un konuşulmadığı, tartışılmadığı gün olmuyor. “ Vay efendim; Şu kadar para şuna verilmiş, şu kadar para nereye gitti” derdi, tüm Kayserilileri sardı. Hatta ciddi bir şekilde bu söylentiler şehrin gündemini oluşturmaya başladı. Sokaktaki vatandaşların her biri artık Kayserispor’da neler olduğunu konuşmaya başladı. Biz aylar öncesinden söyledik!. ‘Acil bir kongre yapılsın, Başkan Erol Bedir hesapları açıklasın’ diye… Ama gelinen noktada sıkıntı büyüdükçe, büyümeye başladı.

Kayserispor kurulduğu tarihten bu yana, bu kadar şehrin gündemini oluşturmamıştı: Veya başka bir söylemle, olumsuz yönde bu kadar konuşulmamış, hatta tartışılmamıştı.

2000 yıllarda Belediye Başkanı olan Mehmet Özhaseki, belediye başkanlarının kulüp başkanı olmasının doğru olmadığını dile getirerek “ hükümete, belediye başkanları için kulüp başkanlığı” koltuğu yolunu kapatan bir yasal düzenleme yaptırmıştı.

‘O zamanlar bizlerde belediye başkanları bu işten elini çekti’ diye sevinmiştik…

Gel, gelelim yasal olarak “ kulüp Başkanı” olamayan belediye başkanları, yasal olmayan yani Onursal Başkan Statüsünde öyle veya böyle kulüplerin içinde ve işleyişinde yer aldılar.

2004 sezonunda Kayserispor’un ilk yarıyı 11 puanla bitirip lige havlu attığı dönemlerde; “ Ateşten gömleği giyen Recep Mamur Kayserispor’a başkan oldu”

Zor kötek, o sezon ligde kaldık. Lig sonunda ise Akçaabat Sebatspor ve Kayserispor şike davası konuşuldu. Kayserispor sonuçta aklandı.

Kendini lige ve kupaya veren Kayserispor kısa sürede toparlandı ve bir dönemler 11 puanla 16 ncı haftada ligin dibinde yer alırken, zaman geldi 16 ncı haftada lider koltuğunda oturur hal aldı. Tarihinde ilk kez Türkiye Kupasını müzesine kazandırdı. Avrupa liglerinde boy gösterdi. 13 senelik Recep Mamur döneminde takım sportif anlamda başarılı idi. Taa ki , Mehmet Özhaseki belediye başkanlığını bırakıp Ankara’da bakanlık koltuğuna oturana kadar. Bu kez Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile kulüp Başkanı Recep Mamur’un yıldızları barışmadı.

2017 yılının ocak ayında “ Çelik başkan 5 milyon Euro destek sözünü tutmadı” diyen Recep Mamur Kayserispor başkanlığından ayrıldı.

Recep Mamur görevinden ayrılırken kulübün 59 milyon lira borcu olduğunu, 5 milyon Euro ( yani 30 milyon TL ) destek verildiği takdirde kalan 29 milyon lirayı da kendi şahsi hesabından ödeyeceğini belirtmişti: Ancak denklem uymadı ve görevi bıraktı.

Bir süre sonra göreve gelen Erol Bedir, Kayserispor’un hesaplarının tam anlaşılır şekilde olmadığını, borcunun 110 veya 120 milyon TL civarında olduğunu, bunun en fazla 160 milyon TL gibi bir rakama ulaşabileceğini kamuoyuna açıkladı. Bedir, o dönem Kayserispor’un yıllık 150 milyon TL gibi bir gelirinin olduğunu ve 2 yıl içerisinde borçsuz hale gelebileceğini söylemişti.

Bedir’e göre; Sürdürülebilir borçlanma teziyle bu iş tamamdı.

Bir süre sonra Kayserispor eski defterleri kapattı, tantana bitti, toparlanıyoruz diye sevinmeye başladık. Ancak bu sezon öyle olmadı. 29 gereksiz futbolcu transferiyle birlikte takım tamamen çöküşe geçti.

Biz spor yazarları fazla transfer yapılan dönemlerde kulüplerin başarılı olamayacağını defalarca söyledik; Ancak duyan olmadı.

Yakın geçmişte ‘2 yılda Kayserispor’u borçsuz hale getireceğim’ diyen Erol Bedir, görevinden ani bir kararla istifa etti. 160 milyon TL borç olduğunu söyledi, ancak kamuoyunda borcun 300 milyon TL olduğu tartışılmaya, konuşulmaya başladı.

Hamdi Elcüman’ın kısa süreliğine başkanlık yaptığı Kayserispor’da şimdi kulüp Başkanı Berna Gözbaşı var.

Geçmişte Erol Bedir’inde yardımcılığını yapmıştı.

Kongreye saatler kala Bayan Başkan Berna Gözbaşı bile bazı hesaplardaki sorun nedeniyle kamouyona açıklamalarda bulunuyor.

Hani dedik ya, Kayserispor da zincir koptu, kamuoyunu rahatlatan bir kongre yapılması elzem diye…

Şimdi tam sırası bu hafta yapılacak kongreye; eski başkanlardan Recep Mamur’da, Erol Bedir’de ve ara dönemde kısa bir süreliğine de olsun başkanlık yapan Bekir Yıldız, Yücel Şahin, Hamdi Elcümen hepsi gelsin...

Kayserispor’da neler oluyor, delegasyona bir anlatsınlar…

‘Recep Mamur benim dönemimde şu kadar alacak, şu kadar borç vardı’ desin.

Erol Bedir’de ‘beni dönemimdeki hesaplarda böyle’ desin.

İnsanlar münazaralı bir ortamda kulübün ne durumda olduğunu görsünler.

Bir şey kötü gidiyor” diyerek felaket tellallığı yapmıyoruz!

Sadece şeffaflık adına kim karnında ne varsa konuşsun istiyoruz.

Mesela bir danışmanlık ücretinden bahsediliyor. Bunların konuşulacağı doğal ortam kongrelerdir.

Ancak Kayserililer sokakta veya internette konuşuyor.

Öncelikle “ Şu-u vukuundan beter” sözünden yola çıkarsak, Kayserispor hakkında çıkan dedikodular, aslını aşmış durumda.

Sözün özü bu.

Bizden söylemesi…