KESOB Gonca Ertuğrul, KESOB Yönetim Kurulu onayıyla, birliğe bağlı odaların imalatçı üyelerinin yararlanabileceği TR72/22/TD-I İmalat Sanayi Teknik Destek Programı çerçevesinde “Esnafım Eğitimle Gelişiyor” Projesi hazırladı. ORAN Kalkınma Ajansı’na sunulan proje, yüzde 100 destek almaya hak kazandı. Destek sayesinde esnaf ve sanatkârlar ücretsiz eğitim görebilecek.

PROJENİN TANITIMI YAPILDI

KESOB Konferans Salonu’nda Yönetim Kurulu üyeleri ve Oda Başkanlarının katılımıyla proje tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantının öncesinde KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından birlik olarak yapılan çalışmalara değindi. Odakır, “Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın, hayatını kaybedenlere rahmet eylesin, yaralananlara acil şifalar versin. Sizlere ve sizlerin nazarında bütün odalarımıza, üyelerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmalarının devamında Başkan Odakır, proje süreciyle ilgili bilgiler verdi.

EĞİTİM KONULARI ANLATILDI

Başkan Şeyhi Odakır’ın konuşmalarının ardından Gonca Ertuğrul, katılımcılara projenin genel çerçevesini sundu ve eğitimlerin önemine değindi.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Kayseri Şubesi Genel Sekreteri Latife Şahin de yaptığı sunumda düzenlenecek eğitim programlarının konu başlıklarını ve içeriklerini anlattı. E-ticaret, dijital çağın gereklilikleri ve önemi gibi çeşitli temalarda bilgiler aktaran Şahin, esnafın eğitimler sayesinde işletmelerine ve kendilerine olumlu katkılar sağlayacaklarını vurguladı.
6 ay boyunca devam etmesi planlanan eğitimler, mobilya imalatı, makine ve teçhizat hariç olmak üzere fabrikasyon metal ürünleri imalatı ve elektrikli teçhizat imalatı sektörlerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlara yönelik düzenlenecek. Yüzde 100 oranıyla destek bulan projenin imzaları ORAN Kalkınma Ajansı’nda, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ve KESOB Başkanı Şeyhi Odakır tarafından atıldı. İmza sürecinde KESOB Başkan Vekili Altan Aydemir de hazır bulundu. Başkan Odakır, atılan imzaların ve projenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, Kilci’ye teşekkür etti.

HANGİ BAŞLIKLARDA EĞİTİM VERİLECEK?

DS STONE ÇALIŞANLARI İFTARDA BULUŞTU DS STONE ÇALIŞANLARI İFTARDA BULUŞTU

Program kapsamında esnaflara, stratejik yönetim, EFQM mükemmellik modeli, süreç yönetimi ve iyileştirilmesi, problem çözme teknikleri, iş hayatında adap ve yazışma kuralları, kişilik tipleri ve iletişim, kriz döneminde satış ve iş geliştirme başlıklarında eğitimler verilecek.