KÜLTÜR Değişim Programı çerçevesinde Kayseri'ye gelen 30 kişilik ABD'li öğrenci grubu, Kayseri'deki tarihi ve turistik mekanlarla, Erciyes Kış Turizm Merkezi'ni gezdi. Bir aylık program kapsamında kente gelen ABD'li öğrenciler, kenti çok beğendiklerini belirtti.

Amerika'nın New York, Chicago, Philadelphia, Boston ve Alaska kentlerinden Kültür Değişim Programı ile Kayseri'ye gelen ABD'li öğrenciler, Erciyes'i ve Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni gezdiler.

ABD'li öğrencilere Erciyes Kış Turizm Merkezi'nde Erciyes A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler tarafından bilgiler verildi. Modern tesisler ve pistlere hayran kalan öğrenciler daha geniş bir grupla Erciyes'e gelmek istediklerini dile getirdi. ABD'li öğrenci grubu, Selçuklu'yu anlatan dünyanın tek müzesi olan Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni de gezdi. Dünyadaki ender müzelerde yer alan holografik üç boyutlu görüntüler ve arttırılmış gerçeklik için yapılan bilgisayar donanımlarına hayran kalan öğrenciler, daha sonra Kültür Yolu'nu takip ederek Kayseri Mahallesi'ni gezdi.



Editör: Haber Merkezi