HACILAR Belediyesi ve Experiment Türkiye Ofisi'nin ortaklaşa yürüttüğü proje ile "Beraber yaşamak sureti ile dostluk ve arkadaşlık ilişkilerini beraber öğrenmek" prensibi çerçevesinde gençlerin dünya görüşlerini kuvvetlendirmek amacıyla Amerika'dan gelen öğrenciler, Hacılar'a veda etti.

40 ülkede faaliyet gösteren The Experiment in International Living Türkiye Ofisi tarafından UNESCO'nun istişaresinde, eğitici ve öğretici programlarıyla, din-dil-ırk ayırımı gözetmeksizin, politika ve kar amaçları gütmeden hazırlanan programın temelinin, dış ülkelerle birlikte yapılan lisan ve kültür programlarının yanı sıra, Türk aile hayatını etüt etmek ve adetleri yaşayarak görmek olduğu ifade edildi.

Proje çerçevesinde Amirika'dan gelen 12 öğrenci, geleneksel Türk misafirperverliği çerçevesinde Hacılarlı aileler tarafından ağırlandı. Proje kapsamında Amerika'dan gelen öğrencilere Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici bir veda yemeği verdi. Hacılar Belediyesi Keklik Tepesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen programa, Belediye Başkanı Doğan Ekici ve eşi Hacer Ekici, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Rasim Kahraman, İşadamı Neşet Somtaş, Amerikalı öğrenciler ve öğrencileri evlerinde ağırlayan aileler katıldı. Experiment Öğrenci Türk Lideri Akınalp Orhan, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ve öğrencileri evlerinde misafir eden ev sahiplerine, misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Öğrenciler adına konuşan Ivan Ramos ise bütün ailelere evlerini açtıkları için ve sağladıkları imkanlar için teşekkür etti.

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici de kültürler arası faaliyetleri ve öğrencilerin kültür değişimi programlarına önem verdiklerini söyledi. Başkan Ekici, "Daha önce yurt dışından öğrencilerimiz gelmişti. Bizde belediyeler olarak, daha önce meclis üyesi olduğum dönemde Almanya'nın Langenfeld şehriyle kardeş şehir protokolü imzalamıştık. Bu tarz kardeş şehir projemizi Amerika'nın bir eyaletiyle de yapmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Experiment Türkiye Ofisi tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri verildi.



Editör: Haber Merkezi