Kayseri Dershane Eğitim Rehabilitasyon Sanat Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Kayders) Kayseri'de başarılı olmak isteyen fakat maddi imkansızlıklardan dolayı dershaneye gidemeyen, ek ders alamayan ve bu yüzden hayata küsen orta öğretim öğrencilerine el uzatan bir emek derneği.

KAYDERS Derneği maddi durumu yetersiz ailelerin çocukların okul kıyafetlerine sahip olmaları için organizasyon yapıyor. Bu sayede yeni okul döneminde yeni kıyafelere sahip olmanın da sevincini yaşadılar.

Gönüllü Kahramanlar

“Gönüllü kahraman olan üniversite öğrencileri çocuklara milli eğitim müfredatındaki sistemde tüm derslerden etüt veriyor ve onlarla teker teker ilgileniyorlar.” diyen Kayders Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Köksal, üniversite öğrencilerinin bu yardımları sayesinde de çocukların yeteneklerinin gelişmesiyle birlikte iletişim bağlarının da güçlenmiş olduğuna vurgu yapıyor.

Hayat Mucizesi

Köksal, maddi sıkıntı yaşayan bir ailenin durumundan bahsediyor: “ Anne çaresiz bir şekilde kızının okul kıyafetini nasıl alacağız,kıyafet alacak para yok! diye evde ağlayarak dua ederken telefonuna Kay Ders Derneğinden bir mesaj gelir ve mesajda okul kıyafetine ihtiyacı olanlar lütfen geri dönsün yazar. Anne şaşkınlık ve sevinç içinde Allaha dua ederek mutluluktan ağlar. İşte bu bizimde anlamayacağımız hayatın mucizesi.”



İnsanın İnsana Yardımı

Kayders’in sloganı İnsanın İnsana Yardımı... Kay Ders Derneği maddi imkansizlık yaşayan yani asgari ücret veya daha aşağı alan ailelerin çocuklarına her yıl ortalama 100 öğrenciye ücretsiz dershane hizmeti sunuyor.
Zeliha Köksal: “Çocuklarımızı en kötü karneler ile alıp onlara sevgi vererek ,geleceğe dair ümitli olmalarını empoze ettiğimiz özel derslerle başarıya ulaştırıyoruz. Notları 1-2-3 olanlar iki yıl içerisinde okul birinciliğini elde ettiler, üstün başarı belgesi takdir ve teşekKür alıyorlar.Okul hayatlarında başarılı olmaları için 3 yıldır çocuklarımın yanındayım ve olmaya da devam edeceğim.”
Editör: Haber Merkezi