KAYSERİ Valiliği'nin Erasmus Programı kapsamında gerçekleştirdiği "Sosyal Girişimcilik" konulu araştırması için 7 ülkeden 30 öğrenci Talas'ta çalışmalarına başladı.

Aralarında Türkiye, İtalya, Bulgaristan, Litvanya, Estonya, Yunanistan ve Malta'nın da bulunduğu 7 ülkeden 30 öğrenci ve öğretmen, Talas Belediyesi'ni ziyaret etti. Meclis Salonunda ağırlanan misafirler, Başkan Yardımcısı Yusuf Eken tarafından Talas'la ilgili bilgiler aldı. Eken, Avpuralılara Talas'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini anlatırken, "Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminin izlerine sahip olmaktan ve bunu sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Konuklara özel gelişlerinde mutlaka Talas'ı yakından gezmeleri önerisinde bulunan Eken, "O zaman sizin hatıralarınızda yaşanan bir şehir olarak yer alacak ve aşık olacaksınız" dedi. Kültürel ilişkilerin önemine dikkat çeken Eken'e misafirlere yöresel hediyeler sundu.

Ziyaretin ardından Avrupalılar, Talas'ın Ali Saip Paşa Sokağı, tol ibadethane, Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi gibi tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Kayseri'de 6 gün kalacak olan misafirler, Talas'ta sosyal girişimcilikle ilgili röportajlar yaparak çalışmalarını tamamlayacak.

Editör: Haber Merkezi