Kayseri Kapalı Çarşı’da kaligrafi sanatı icra eden Bekir Güngör’ün meslek tercihi bir hayli ilginç. Asker dönüşü iş arayan Güngör, yapabileceği bir iş bulamayınca resim yeteneğinden para kazanmayyı denedi. Bir süre ressamlık yapan Güngör, annesinin isteksizliği ve sürekli ‘ressamlığı bırak’ telkinleri üzerine gördüğü rüyayı şöyle anlattı: “Annemin resim çizmemde gönlü yoktu. Sürekli ‘yapma’ diyordu. Bir akşam ‘resim çizme’ mevzusunu konuştuk. Konuştuğumuzun gecesi rüya gördüm. Rüyamda bana bir ses ‘bu işi bırakacaksın’ dedi. Beni rüyamda cehenneme attılar. Ondan sonra sabah kalktığımda tövbe edip bu işi bıraktım.”

SİHİRLİ KALEMİN ETKİSİ 

Bekir Güngör bir arkadaşının yardımıyla kaligrafi sanatını öğrenmeye karar verdi. Bu konuda eğitim alan Güngör, Kayseri’de bu sanatı yaşatan sayılı kişiler arasına girdi. 13 senedir kaligrafi yaptığını belirken Güngör, “Şu an Kayseri’de bu işi yapan birkaç kişiden biriyim. Güzel yerlere geldiğime inanıyorum. Ve kaligrafi sanatına çok emek verdim çok uğraştım.  Ve bu sanatın bana kazandırdığı en güzel şey insanlara kalemin gücünü gösterdim. İnsanlara kalemin nasıl sağlam bir silah olduğunu gösterdim. Bu yazıyı görüp de işte sinirli bir insanın sakinleştiğini, kötü bir insanın bu yazıyı görüp düzeldiğini, ağlayan birisinin bunu görüp de kendine geldiğini işte çok güzel sosyal etkilerini gördüm ben bu kalemin” şeklinde konuştu. 

ALIN YAZISI HARİÇİ HER YERE YAZIYORUM 

Güzel yazı sanatını, ateş, hava, su ve alın yazısı hariç her yere yazabildiğini anlatan Güngör, “Cam, tahta, mermer, ahşap, aklınıza ne geliyorsa üzerine yazabiliyorum. Özellikle gurbetçi vatandaşlar kaligrafiye ilgi duyuyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi