Uluslararası alanda faaliyet gösteren Plant Dergisi, süs bitkisi üretimi ve peyzaj mimarlığı alanında "yılın en iyilerini" seçerek ödüllendirdi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi "Kamusal Uygulamalar" alanında Kayseri Kent Ormanı ve Anadolu Harikalar Diyarı projeleri ile ödüle layık görüldü. Büyükşehir'in ödülünü Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcüman aldı.

Plant Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Dergisi'nin organize ettiği ve sektörün "Oskarlarının" dağıtıldığı Plant Ödülleri Gecesi, Ankara JW Marriot Hotel'de düzenlenen törenle gerçekleşti. Üniversitelerden bilim adamlarının yanı sıra aynı zamanda Uzman Ekolog olan ünlü sanatçı Ediz Hun ve Zara'nın da yer aldığı seçici kurul, süs bitkisi üretimi ve peyzaj mimarlığı alanında en iyileri seçti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin iki uygulaması ödüle layık görüldü. Kamusal Uygulamalar alanında Kayseri Kent Ormanı ve Anadolu Harikalar Diyarı projeleri Türkiye'nin en iyileri olarak değerlendirildi.

Ödül törenine Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcüman katıldı. Hamdi Elcüman'a ödülü Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek verdi.




Editör: Haber Merkezi