BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarsinan Kampusu'na yaptırılmakta olan Fen Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu.


TOBB ile AGÜ Destekleme Vakfı arasındaki protokol gereği yaptırılacak olan ilköğretim ve liseden oluşacak kampüsteki Fen Lisesi'nin temeli, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla geçen yıl Ekim ayında atılmıştı. Yapımı devam eden Fen Lisesi inşaatında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, çalışmaların son durumunu yerinde gördü.

Çelik, Büyükşehir Belediyesi'nin bölgede yapacağı yol ve çevre düzenleme çalışmaları hakkında da yetkililerden bilgiler aldı. Fen Lisesi inşaatı ve Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Çelik, Kayseri'yi eğitim merkezi haline getirebilecek önemli bir projenin hayata geçirildiğini belirtti.

Türkiye'nin birçok yerinden öğrencilerin tercih edebilecekleri bir okulun yapıldığını dile getiren Çelik, şöyle konuştu: "Farklı özelliklerde ve farklı mimaride bir yapı ortaya çıkıyor. Türkiye'deki eğitim binası seviyesini, üst sıralara çekecek kalitede bir yapı inşa ediliyor. 32 derslikli, 16 laboratuvarı, 20'den fazla rehberlik ve farklı birimleri bulunan, 700 kişilik konferans salonu ve yarı olimpik yüzme havuzuna sahip, çok özel yayınların takip edilebileceği kütüphanesiyle özel bir eğitim tesisi yapılıyor. Eğitimin kalitesini artıracak böyle bir yapıya, bizim de belediye olarak katkımızın olması gerekir diye düşünüyoruz. Şehrimizdeki Milli Eğitim'e bağlı tüm okullarda, çevre düzenlemesi ve spor salonları yaparak ya da ihtiyaç olan bölgelerde sıfırdan okullar inşa ederek, eğitime katkıda bulunuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak AGÜ Kampusundaki Fen Lisesi'nin de, çevre düzenlemesini yapacağız. İnşallah okulu yeni eğitim sezonuna yetiştirmeye çalışıyoruz."
Editör: Haber Merkezi