Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen programa Çocuk Meclisi Üyeleri, kurslara başlayacak olan öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan programda ilk olarak çocuk meclisinin amacı, faaliyet alanları, kurslarda uygulanacak olan programlar ile ilgili öğrencilere ve ailelerine bilgiler verildi.

Melikgazi Belediyesi Çocuk meclisinin gündemde bulunan birçok konu ile ilgili kültürel etkinlikler yaparak halkı bilgilendirdiğini ve bilinçlendirdiğini ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi büyük bir ailedir, çocuk meclisi üyelerimizde bizim ailemizin en küçük bireyleridir. Yaklaşık 5120 kayıtlı üyesi, 71 öğretmeni ile çocuk meclisi her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Buna paralel olarak da çocuk meclisimiz geçen dönem 14 şubede faaliyet gösterirken, yeni dönemde inşaat çalışmaları devam eden iki sosyal ve kültür tesislerin tamamlanması ile 16 şube ile hizmet verecektir." dedi.

Çocuk Meclisinde Sosyal Bilgiler, Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Diksiyon, İngilizce, Halk oyunları, Tiyatro, Rehberlik ve Yaşam Boyu spor faaliyetleri gibi birçok alanlarda etkinlikler yer alıyor. 

Çocuk Meclisi öğrencileri daha sonra sınıflarına giderek, hem öğretmenleri hem de birbirleri ile tanıştılar. 
Editör: Haber Merkezi