FOTOĞRAFÇI ve Gazeteci Coşkun Aral, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde (NNYÜ) düzenlenen “Kainatta İnsanın Ayak İzleri” konulu söyleşi programında öğrencilerle bir araya geldi.

NNYÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri tarafından organize edilen söyleşiye katılan Coşkun Aral, fotoğraf, belgesel çekimi ve savaş muhabirliği gibi konular üzerinde durdu. Başından geçen ilginç olayları görüntüler eşliğinde öğrencilerle paylaşan Coşkun Aral, çok sayıda savaşa ve tarihi olaya tanıklık ettiğini söyledi. Kendisini meraklı ve sorgulayıcı gezgin olarak nitelendiren Coşkun Aral, “Biz kendimizi, yaşadığımız doğayı sorgulamazsak bazıları yargılar. O yüzden her şeye sorgulayıcı gözle bakıyorum. Dönemleri sorgularım ama kimseyi yargılamam. Hayatımda dönüm noktaları var. Farklı ülkelerde farklı zamanlarda savaşlara tanıklık ettim. Ben bilgi taşırım, üniversiteler bu bilgileri alır, genç araştırmacılar bu konularda araştırmalar yaparlar'' dedi.

Öğrencilerin sorularını da görsellerle destekleyerek cevaplandıran Coşkun Aral’a söyleşi sonunda Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yeşim Alemdar tarafından plaket takdim edildi.
Editör: Haber Merkezi