Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Kayseri Ticaret Odası’nda düzenlenen “Erciyes E-İhracat Konferansı 2020” programına katıldı. Programda e-ihracat konusundaki çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Beyhan, Büyükşehir Belediyesi’nin e ticaret platformu e38’den de bahsetti.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Kayseri Ticaret Odası ve WORLDEF işbirliği ile düzenlenen toplantıya e ihracat profesyonelleri katıldı ve deneyimlerini bölge iş adamlarıyla paylaştı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, e ticaretin geldiği noktayı rakamlarla anlattı. Hüseyin Beyhan, “Bugün dünya ticaret hacminin 25 trilyon dolar büyüklüğüne ulaştığı belirtiliyor. Bu hacimde, e-ticaretin payı ise 3,5 trilyon dolar seviyesinde. Bundan 10 yıl önce e ticaretin toplam ticaretteki payı yüzde 1’ler seviyesinde iken bugün yüzde 15’lere ulaştı. Bu rakamlar e ticaretin önünde kimsenin duramayacağı anlamına geliyor. Dolayısıyla herkes buna göre gereken tedbirlerini almak zorunda" dedi.

"E 38 İLE DÜNYAYA AÇILDIK”

Bu anlamda Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak kalkınmanın yerelden başladığı düşüncesiyle e38.com adıyla internet sitesi oluşturduklarını ifade eden Hüseyin Beyhan, "Biz bu çalışmayı yerel kalkınma ve Kayseri’nin tanıtımı açısından da önemli buluyoruz. Sanat ve mesleki eğitimde Anadolu’nun markası haline gelen KAYMEK birimimizde üretilen el emeği göz nuru eserler ile yerel ürünlerimizi e38 ile dünyaya açtık. Tanınmış internet siteleriyle de ortaklık kuruyoruz. 35 kategoride kursiyerlerimizin yaptıkları ürünlerin satışını buradan yapıyoruz. Yakın zamanda yerel ürünlerimizin de satışını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, e ihracat konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin de her türlü desteği vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Kayseri Ticaret Odası ve WORLDEF işbirliği ile düzenlenen toplantının yapıldığı Kayseri Ticaret Odası’nda e38 satış platformunun standı da açıldı.

Editör: Haber Merkezi