Son yıllarda yapılan 250 milyon euoro tutarındaki yatırımla Türkiye’nin en önemli kış sporları ve turizm merkezine dönüşen Erciyes Dağı bu kış sezonunda 2 bin Hollandalı ve Alman’ı ağırlayacak. İki ülkedeki tur operatörleri tarafından Erciyes’e, 2 günü Kapadokya bağlantılı, birer haftalık turlar düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cingi, Erciyes Dağı'nın mekanik tesisler gerek altyapı olarak kış sporları alanında Türkiye’nin yanı sıra Avrupa, Ortadoğu, Balkanlar'dan misafirlerin gözdesi olduğunu söyledi. Cingi, şöyle dedi:

"Geçtiğimiz yıl her hafta sonu 100-150 arasında yabancı turist ağırladık. Artık, konaklama tesisi sayısı, makanik tesisler, aktarmalı 102 metre uzunluğundaki pistlerimizle yabancı tur operatörlerinin tercih ettiği bir yer olduk. Erciyes Dağı'nın toz karı, havalanının dağdaki kayak merkezine 20 kilometre uzaklıkta olması da yabancı turistler için bir avantaj. Şu anda Hollanda ve Almanya’daki tur operatörleri tüm bu özellikler nedeniyle 2 bine yakın Hollandalı ve Alman turistler Kayseri’ye gelerek, dağa çıkacak."

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cingi, tur operatörlerinin birer haftalık dönemler halinde düzenleyecekleri Erciyes kış sporları etkinliğinin iki gününün Kapadokya bölgesini, 5 gününü ise Erciyes’de kayak ve diğer kış sporları aktiviteleri kapsadığını ekledi. 
Editör: Haber Merkezi