Yeşilhisar ilçesinde bulunan Erdemli Vadisi kaya yerleşimi olarak 10'uncu yüzyılda inşa edildi. Tarihi vadi, geçmişte dönemlerde farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptı. Geçen süreçte kullanılmayan vadi, tahrip oldu. Kayseri Valiliği'nin çalışmaları sonucu bölgenin turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Nilay Çorağan'ın danışmanlığında 1 ay önce restorasyon çalışması başladı.

Bölge restorasyon çalışmasının ardından turizme kazandırılacak. Yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, "Yeşilhisar ilçemizdeki birçok noktada hem doğal oluşumlar hem de kaya oyma yapılarımız mevcut. Burası Erdemli Vadisi. Vadi boyunca baktığımız zaman karşılıklı sıralanan çeşitli kaya oyma yapılar mevcut. Burası gerçekten hem vadinin oluşum şekliyle hem de buradaki kaya oyma yapılarıyla gerçekten görülmesi gereken bir yer. Burada yaklaşık 1 ay önce restorasyon çalışmalarına başladık. Şuanda burada saray manastırı olarak bilinen yapıda temizlik çalışmaları devam ediyor. Yakın zamanda buradaki temizlik çalışması bitecek. Çok yakında inşallah çok farklı bir Erdemli göreceğiz" diye konuştu.


İlçe Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş ise, "Erdemli bölgesi Yeşilhisarımızın önemli turizm merkezlerinden birisi. Valimiz Gökmen Çiçek'in talimatlarıyla turizmde atağı kalktık. Ciddi manada ilerleme kaydettik. Bu açıdan burada çalışmalara başladık. Burada ciddi manada tarihi yerler var. Turistlerimiz henüz Erdemli'yi keşfedemediler. Onların burayı görmesini çok istiyoruz. Bu bölgeyi yapılan çalışmalar ile turizme kazandırmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi