Kayseri Büyükşehir Belediyesi gençliğin eğitimi için Türkiye'ye model olabilecek bir projeyi uygulamaya koyuyor. Yeni dönem öncesi Kadir Has Kongre Merkezi'nde ifadeci ve eğitmenlerle bir toplantı yapan BEF Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, gençler için önemli fırsatlar sağlayacak olan Genç KAYMEK projesi hakkında bilgiler verdi.
Büyükşehir Belediyesi'nin gençlik eğitimleri ile alakalı yeni bir hizmet döneminin içine girdiğini belirten Tuzcuoğlu, "Yeni dönemde yeni bir gençlik modeli ile hizmet vermeye devam edeceğiz. Hayırlı niyetlerle çıkmış olduğumuz bu hizmet seferberliğinde ortaya koyduğumuz yeni gençlik merkezi hem Kayseri'de ilk, hem de Türkiye'ye model olacak. Şu anda bir temel atıldı. Bu temel kuşkusuz yeni çabalarla yükselecek. Herkes bu temelin üzerine bir tuğla koyacak ve mükemmele doğru yolculuğuna devam edecek. Yapacağımız iş şehrimizin, ülkemizin gençlerinin ufkunu aydınlatmak. Ülkemizin, yaşadığımız dünyada daha etkin rol oynamasını istiyorsak o zaman bu misyonu taşıyacak yeni nesillere ihtiyaç var. Bu ancak eğitim yoluyla mümkün olabilir" dedi.

Genç KAYMEK'in amaçlarını da anlatan Tuzcuoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu toprakların gerçek değerleri ile yetişmiş bir gençlik olması, bu ülkedeki her türlü yapıyı çok iyi kavramış, tarihi çok iyi bilen ve analiz eden, dünyayı tanıyan, modern branşlarla alakalı kendini geliştirmiş, akılla kalp dengesini sağlıklı oturtmuş bir gençliğe ihtiyaç var. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezinde bizim amacımız bunu sağlamak olacak."
Sözlerinin sonunda yeni dönemin hayırlı olmasını dileyen BEF Genel Koordinatörü Tuzcuoğlu, Genç KAYMEK'in Kayseri'de çok önemli çalışmalar yapacağına inandığını belirtti. 
Editör: Haber Merkezi