Kayseri'deki Ali Rıza Özderici Anadolu İmam-Hatip Lisesi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Bakanlığı'nın desteklediği proje kapsamında öğrenciler, Finlandiya, Belçika ve Almanya'da, 'Mesleki Uygulamalar ve Sosyal Destek Stajı' yaptı.
AB Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın altında yer alan Erasmus Mesleki Eğitim öğrenicisi (Key Action 1, KA1) 2014 Teklif Çağrısı döneminde, Ali Rıza Özderici Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nin hazırladığı AB Ülkelerinde Mesleki Uygulamalar ve Sosyal Destek Stajı' projesini desteklenmeye değer buldu.
Projede, Kayseri İmam-Hatip Kız Lisesi ve Keykubat İmam-Hatip Lisesi'nin de katılımı ile 3 okuldan 60 öğrenci, öğretmenleri ile birlikte 20 gün süreyle başta Finlandiya'nın Helsinki, Almanya'nın Berlin ve Belçika'nın Brüksel şehirlerinde staj eğitimlerini aldı. Ayrıca hafta sonları gruplara ayrılan öğrenciler için, yakın ülkelerden Estonya, Litvanya, Fransa ve Çek Cumhuriyeti'ne geziler düzenlendi. Öğrenciler proje kapsamında Avrupa ülkelerinde araştırma ve incelemelerde bulundu. Proje koordinatörü öğretmenler, Finlandiya, Almanya ve Belçika'daki birçok yaşlı bakım evi, kiliseler, camiler, sivil toplum kuruluşları ve eğitim kurumlarına yaptıkları ziyaret, inceleme ve staj sırasında öğrencilerin hem bilgi, beceri ve kültürlerini geliştirmelerine ciddi anlamda katkı sağlarken hem de yabacı dilin gerekliliğinin farkına vardıklarını bildirdi. Avrupa'da staj programını tamamlayan öğrencilerden alınan dönüşlerden, projenin hedeflenen başarıya ulaştığının gözlemlendiği kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi