Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Medeniyet Burçları Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Akademisi'ne katıldı ve "Kadim Kent Kayseri" konulu bir konferans verdi.

Uluslararası Öğrenciler Akademisi Konferansı Eski İl Özel İdare Binası Kültür Merkezi'nde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki konferans öncesi gerçekleştirilen kokteyle de iştirak ederek dünyanın dört bir yanından eğitim için ülkemize gelen öğrencilerle sohbet etti.

Konferansın açış konuşmasını Medeniyet Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun yaptı. Dernekleri ve Uluslararası Öğrenciler Akademisi hakkında bilgiler veren Dursun, "Türkiye genelinde üçüncüsü, Kayseri'de ikincisi yapılmakta olan Uluslararası Öğrenciler Akademisi Şubat ayında Kayseri'de 60 farklı ülkeden 300 öğrencimizin katılımıyla gerçekleşecektir. Bu çerçevede 16 haftalık bir eğitim sürecimiz var" dedi.

Daha sonra "Kadim Kent Kayseri" konulu bir konferans veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, önce Kayseri tarihinden bahsetti ve tarihimizin Milattan Önce 4 bin yıla kadar dayandığını söyledi.

Bu coğrafyada yaklaşık bin yıldır Türklerin yaşadığını ifade eden Özhaseki, "Kayseri meydanında sağa sola baktığınızda 2 bin 500 yıllık bir medeniyetin izlerini görebilirsiniz. Avrupa'nın bazı kentlerinde 200-300 yıllık tarihi eserler yer alıyor; ancak 2 bin 500 yıllık tarihi gösteren eserler sadece Kayseri'de var" dedi. Kayseri'de kadim bir kültürün bulunduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, Kayseri adı anılınca akla ticaret, alimler yatağı, hayırseverlik gibi özelliklerin geldiğini söyledi. Başkan Özhaseki, "Bugün ise Kayseri için kendi ayakları üzerinde durabilen kendini kuran şehir diyebiliriz" diye konuştu.
Konuşmasında gençlere bazı tavsiyelerde de bulunan Özhaseki, hayatın bir mücadele olduğunu ve iyilerle yan yana olunması gerektiğini söyledi. Değişimlerin iyi kavranması gerektiğini de dile getiren Başkan Özhaseki, gençlerden çok çalışmalarını ve hangi mesleği seçerlerse seçsinler o mesleğin en iyisi olmak için gayret göstermelerini istedi. Başarılı olmak için yapılması gerekenlerden bahseden Başkan Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bir anısını aktararak şöyle konuştu: "1993 yılında İstanbul'da ticaret yaptığım insanlar bir lokantaya götürdüler. Yanımıza biri geldi. 'Ben Refah Partisi İl Başkanıyım' dedi. Tanıştık, sohbet koyulaştı. 'Siz misafirsiniz, bir hizmetim olur mu' dedi. Masadaki herkesin ortak kanaati şuydu: 'Böyle il başkanları varsa, böyle de çalışıyorlarsa bunlar iktidara gelir.' İl başkanıyken bile tanımadığı insanlarla tanışan hatır soran, hizmetim olur mu diyen birisi var. İşte bu liderlik özelliği."


Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye konuşmasının ardından yabancı öğrenciler tarafından Afganistan devlet başkanlarının giydiği kıyafet hediye edildi. Program öncesi ve sonrası büyük ilgi gören Özhaseki, yabancı öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.




Editör: Haber Merkezi