Melikgazi Belediyesi yaklaşık 500 yıldır hizmet veren tarihi Kapalı Çarşı için kolları sıvadı. Belediye çarşıda iç ve dış cephe görüntü kirliliğini giderecek, aslına uygun onarım yapacak

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak 19 tarihi yapıyı onararak hizmetine sunduklarını ve şu anda da 21 eserde aslına uygun onarım ve tamir çalışmasının devam ettiğini söyledi.

Kapalı Çarşı'nın Kayseri için hatta Anadolu ve dünya kültür mirası açısından son derece önemli olduğunu belirten Büyükkılıç "Şimdilerin AVM'leri bundan yüzyıllar önce kapalı çarşı olarak yapılan bu tarihi mekanlarda hizmet veriyordu. Kayseri Kapalı Çarşısı nadir bir yapıdır. İstanbul ve Bursa'dan sonra örnek bir çarşı olup zaman içerisinde bazı kısımlarında onarım ve tamir ihtiyacı doğdu" dedi. Büyükkılıç "500 yıldır hizmet veren Kayseri Kapalı Çarşı'da belediyemizin çalışması ile iç ve dış cephe görüntü kirliliği giderilecek. Çarşı aslına uygun olarak onarılacak. Kısacası 500 yıl hizmet vermeye devam eden Kapalı Çarşı, Melikgazi Belediyesi ile yine geleceğe hizmet vermeye devam edecek" dedi.

Kapalı Çarşı'nın tüm giriş kapılarının binanın asli yapısını bozmadan otomatik camlı kapı olarak dizayn edildiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, kapalı çarşının ışıklandırma ve içme suyu gibi çalışmalarının da projelendirildiğini kaydederek Melikgazi Belediyesi Meclis Kararı ile iç ve dış cephede sürdürülecek 'Kapalı Çarşı onarım ve bakım çalışması'nın bu yıl içinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi