Kayseri turizm potansiyeli ve kış turizminde gerçekleştirmiş olduğu iddialı yatırımları ile dünyanın 5. büyük turizm fuarı olan EMITT 2015’de turizm sektör temsilcileri ile buluşmaya hazırlanıyor.

Bu yıl 22-25 Ocak 2015 tarihlerinde, Büyükçekmece'deki İstanbul TÜYAP Fuar Alanı'nda 19’uncu yapılacak EMITT- Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda, Kayseri Valiliği koordinatörlüğünde kamu ve özel sektörden diğer kurumların katılımıyla kentin doğal, kültürel ve yöresel zenginliklerinin tanıtılması amaçlanıyor. Vali Orhan Düzgün, Türkiye’nin 35 milyon turist ile dünyanın en fazla turist kabul eden ilk 6 ülkesi arasında yer aldığını hatırlatırken, Kayseri’nin de bu turizm gelirinden daha fazla pay elde edebilmesi için başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu ve özel sektör kuruluşları ile koordineli çalışarak, tanıtım faaliyetleri kapsamında ulusal ve uluslararası fuarları çok önemsediklerini anlattı.

KAYSERİ'NİN TURİZM DEĞERLERİ TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞECEK

Turizmin gelişebilmesi için ulaşım, konaklama ve tanıtımdan oluşan üç ana unsurun büyük önem taşıdığının altını çizen Vali Düzgün, yapılan yatırımlarla ulaşım ve konaklama noktasındaki eksikliklerin giderildiğini ve tanıtım noktasında ise Kayseri’nin tüm güçlerini birleştirerek 2015 yılını tanıtım yılı olarak geçirmeye ve Kayseri’nin turizm değerlerini tek bir çatı atında ulusal ve uluslararası fuarlar aracılığı ile turizm sektörünün beğenisine sunmayı hedeflediklerini belirtti.

2014 yılında 63 bin 230'u turizm profesyoneli olmak üzere toplam 136 bin 730 ziyaretçi tarafından gezilen ve 71 farklı ülkeden 4 bin 500 firmanın katılımı ile gerçekleştirilen fuarda Kayseri 'Bölgenin Havasını En İyi Yansıtan Stant' ödülünü almıştı.


Editör: Haber Merkezi