Bu yıl Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen Türkçe Kompozisyon Yarışması ve Hersek Neretva Kantonu Liselerarası Türkçe Yarışmasında dereceye giren öğrenciler, öğretmenleri ile beraber, Mostar’ın Kardeş Şehri Kayseri’ye Yaz Okulu eğitim Programına katılmak üzere Kayseri’ye geldi. Türk Kızılayı Kayseri Şubesi’nin misafiri olarak gelen öğrenciler şehir gezileri kapsamında Araştırmacı Yazar Osman Gerçek’in rehberliğinde tarihi yerleri gezme imkanı buldu. Kayseri’nin ilk tarihi Mazaka kenti olarak bilinen Beştepeler Parkı’na giderek Kayseri kentini yüksekten seyreden öğrenciler, yine burada bulunan Kayseri Evini de ziyaret ederek, Kayseri’nin tarihi folklorik özelliklerini tanıma imkanı buldu.

Daha sonra Gevher Nesibe Şifahanesindeki Selçuklu Uygarlığı Müzesini gezen öğrenciler, rehber Osman Gerçek tarafından kentin müslümanlaşması ve medeniyetin bu kente yerleşmesiyle hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Kayseri Kent Kalesini ziyaret eden öğrenciler, Kale içinde verilen Mehter Takımı konserini izledi.

Bosna Hersek’li öğrenciler, ayrıca Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde de (ERSEM) Türkçe eğitimi almaya devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi