Bu yıl “Konu Uzun, Film Kısa” sloganıyla “Yeni Dünyada, Yeni Meslekler” temasıyla düzenlenen Sabancı Vakfı 6. Kısa Film Yarışması’nın sonuçları belli oldu. Yarışmada Kayseri Bluport Creative Medya Ajansı tarafından hazırlanan ‘Ziyaretçi’ isimli kısa film birinciliği kazandı.

Gururlu olduklarını söyleyen Bluport Creative Reklam Ajansı Genel Müdürü Doğan Tekatlı, “Yönetmenimiz ve senaristimiz Zafer Geyikçi zaten her şeyi ile filmin başarısındaki en büyük etkiye ve çabaya sahip bir insan. Bu doğrultuda Zafer arkadaşımızla beraber son dönemde karekod konularının hayatımızda ciddi bir yer kapladığını gördükten sonra bunu ölüm temasıyla birleştirdik ve filmde çok küçük ince mesajlarla ironiler yakaladık. Nitekim günün sonunda da Sabancı Kültür Vakfı filmi birincilikle taçlandırdı. Bundan önce 5 defa düzenlenmiş yarışmanın 6’ncısında ilk defa birincilik Anadolu’ya geldi. Anadolu’dan bir isim ve şirket kazanmış oldu. Bu noktada zaten Bluport’un edindiği ana tema gelecek vaad eden, potansiyelini bilen, yeteneği olan gençleri bir arada toplayıp bu yeteneklerini ulusal ve uluslararası düzeyde göstermeye çalışmak” şeklinde konuştu.

‘BU ŞEHRİ TANITACAK OLAN BU ŞEHRİN ÇOCUKLARIDIR’

Bundan sonraki süreçte de Kayseri’ye değer katacak çalışmalar yapacaklarını ifade eden Tekatlı, “Bu bizim üçüncü ödülümüz. Ama bundan önceki ödüllerde bu denli kapsamlı bir çalışma yapılmamıştı. Aynı film ile İspanya’da bir film festivalinde de gösteri seçkisi kazandık. Geçtiğimiz haftalarda yayınlandı. Bundan sonraki süreç içinde ciddi projelerimiz var. Özellikle belgesel konularında, kısa film çalışmalarında ciddi senaryolarımız var. Kültürel çalışmalara yönelik ciddi bir eğilim içerisindeyiz. Yani biz bu şehrin çocuklarıyız, Kayseri’nin çocuklarıyız. Biz burada kendi işimizi yaparken, bu şehre de değer katacak çalışmalar içine girmeyi seviyoruz. Çünkü bu şehri tanıtacak olan bu şehrin çocuklarıdır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi