Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması sebebiyle yaptığı açıklamasında öğrencileri başarılar dilerken, velilere de önemli uyarılarda bulundu.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, okul ihtiyaçlarının karşılanması içinalışverişin hız kazandığını belirten Başkan Hiçyılmaz, “ilgili sektörlerde bir canlanma yaşandığı gözlenmektedir. Bu canlanmaya rağmen üyelerimiz, satışların kazanç getirmediğinden yakınmakta, bunun da en büyük sorumlusunun piyasada çok fazla miktarlarda yer alan, TSE standartlarınauygun olmayan Çin malı ürünler olduğunu bize iletmektedirler” dedi.

Özellikle kırtasiye ürünlerinde bu sıkıntının başı çektiğini vurgulayan Hiçyılmaz, “TSE standartlarıdışında üretilmiş ve Çin malı ürünler, yavrularımızın sağlığını olumsuz etkilemekte ve kalitesiz olmaları sebebiyle de fazla uzun ömürlü olmamaktadır” diye konuştu.

Hiçyılmaz açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Tüketicilerin alışverişlerinde Çin malı olmayan TSE standartlarına uygun ürünleri tercih etmeleri her zaman avantajlarına olacaktır. Velilerimizin çocuklarının sağlığını düşünerek standartlar dışında ürünler kullandırmamalarını öneriyoruz. Üyelerimizin de satışlarında bu konuya dikkat edeceklerine olan inancımız tamdır.Bu vesileyle, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diliyor, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.”
 
Editör: Haber Merkezi