NUH Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerine, yaz döneminde Uygulama Odaklı Mühendislik Eğitimi veriliyor.

NNYÜ'de, en verimli, etkin ve kalıcı eğitimin pratiğe dayalı öğrenme olduğu gerçeği göz önünde bulundurularak, müfredatta olmamasına rağmen Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerine, yaz döneminde Pratik Elektronik Devre Tasarım ve Uygulamaları Eğitimi veriliyor. Ücretsiz olarak Mühendislik Fakültesi Bölümü laboratuvarlarında öğrenciler, Elektronik Malzemeleri Tanıma, Baskı Devre Araçlarının Kullanımı, Baskı Devre Hazırlama ve Lehim Yapma gibi konularda eğitim alıyor.

Öğrenciler, üniversitenin kendilerine sunduğu bu tür eğitimlerle iş hayatına daha donanımlı hazırlanarak, tercih edilen birer mühendis olma yönünde büyük avantaj sağlamış oluyor. 2015-ÖSYS sonuçlarına göre, NNYÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüne yeni kayıt hakkı kazanan öğrencilere de bu eğitimden faydalanma imkanı sunuluyor. Hem bu bölümünde okuyan mevcut öğrenciler hem de bölüme yeni kayıt hakkı kazan öğrenciler Uygulama Odaklı Eğitime ilgi gösteriyor.


Editör: Haber Merkezi