Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Atatürk için, Osman Ulubaş Köşk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından da anma programı düzenlendi. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nda (YİKOB) gerçekleştirilen programa Vali Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Haldun Taşan, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, i İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tarih Öğretmeni Arzu Oygunbaş, “Eşsiz devlet adamı, 20’nci yüzyılın yetiştirdiği en büyük deha ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 84 yıl önce bugün kaybettik. Atatürk’ü onun hayatını sıralayacak olursak Mustafa Kemal Atatürk, vatanına ve milletine çok yüce duygularla bağlı, vatan müdafaasını her şeyin üzerinde tutan ulus sevgisi kıyaslanamayacak derecede olan, hayattayken ve ölümünden sonra da maddi ve manevi tüm varlığını çok sevdiği milletine adamış bir devlet adamı ve komutandır. Onun en büyük emeli Türk milletinin refah seviyesi yüksek bir devlet olarak varlığını sürdürmesiydi. Mustafa Kemal Atatürk bunları arzularken asla hayalperest davranmazdı. ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözü bunun en bariz kanıtıdır” dedi.

Daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Atatürk’ konulu slayt izletildi. Atatürk’ün sevdiği türküler koro ve solo halinde seslendirildi. Günün anlam ve öneminin vurgulandığı şiir dinletisiyle anma programı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi