Talas'ta 2014-2015 eğitim öğretim yılı açılışı Endürlük Kani Arıkan İlkokulu'nda düzenlenen törenle başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

İlçe Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, yeni eğitim öğretim yılının açılışıyla birlikte yenilenen okulun da açılışını yaptıklarını belirterek, emeği geçen Büyükşehir Belediyesi, Talas Belediyesi ve Kayseri Plastik İşletmecileri Derneği'ne (KAYPİDER) teşekkür etti.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas'ın okul konusunda yaşadığı sıkıntıları aşmak için çalıştıklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Özellikle ilçemizde okul sayısının yetersizliği ve imarlı arsa olmaması gibi sıkıntıları var. İki imarlı arsayı Büyükşehir Belediyesi ile çalışarak yakında inşallah temelini atacağız. İlçemize şimdiden hayırlı olsun. Yeni okulların yapılabilmesi için imar çalışması başlattık. Birkaç yıl içinde inşallah Talas'ta okul alt yapısıyla ilgili sorun kalmayacak. Bu yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte tüm okullarımızın bahçe duvarı, çevre düzenlemesi, kilitli parke, oyun grupları gibi eksikliklerini tespit ettik ve tek tek bütçemiz el verdiğince gidermeye çalışıyoruz. Okullarımızın bu ihtiyaçları için bu yıl 500 bin TL bütçe ayırdık." 


İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan, "Talas Belediye Başkanımız Mustafa Palancıoğlu göreve geldiğinde ilçenin en büyük sorununun eğitim olduğunu söylemişti. Bu bakış bizi çok mutlu etti. Kendisine okullarımızın eksiklerinin ve alt yapı sorunlarının giderilmesi, 5 okulun 7 öğretmen odalarının tamamen yenilenmesi için teşekkür ediyorum" dedi.

KAYPİDER Başkanı Yusuf Özkan ise iyi bireylerin yetişmesinin iyi eğitim yuvalarıyla mümkün olacağından hareket ederek okula katkı sağladıklarını söyledi. Törende öğrenciler de şiirler okudu, halk oyunları gösterileri sergiledi.

Daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından okula kazandırılan Bilgi İlgi Sevgi ve Yaşam Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Başkan Palancıoğlu, anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerine kırtasiye setinden oluşan çanta hediye etti. Törenin sonunda Başkan Palancıoğlu'na, Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu'na ve KAYPİDER Başkanı Yusuf Özkan'a okula yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür plaketi verildi.
 

Editör: Haber Merkezi