TALAS Belediyesi sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsamında ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini resim tuvaline yansıtmak ve ölümsüz hale getirmek amacıyla 22 ressamın katıldığı '1'inci Sanat Çalıştayı' başlatıldı. İlçeyi gezen 22 profesyonel ressam Talas’ı kendilerine özgün stilleriyle yorumladı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, birçok sosyal ve kültürel etkinliğe imza attıklarını söyledi. Başkan Palancıoğlu, yarın tamamlanacak çalıştay ile ilgili şöyle dedi:

"Özellikle tarihi dokusu çok güzel olan bir ilçe olan Talas’ta bu sene yağlı boya sanat çalıştayını başlattık. 14 Mayıs’ta başlayan çalıştayımızda 22 profesyonel yağlı boya ressamı Talas’ı çizmeye çalışıyor. Ressamlarımız birçok farklı ilden katılım sağladı. Yapılan resimler 18 Mayıs’ta sergi ile taçlandırılacak. Resim severleri sergimize bekleriz. Aynı zamanda yapılan bu resimler Talas Belediyemizin çeşitli mekanlarında hem sergilenecek. Yani belediyemizin binalarını süsleyecek. Bu tür çalışmalar Talas’ın sosyal kültürel değerlerini artıracak.”
Editör: Haber Merkezi