Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılacak olan Tarihi Kentler Birliği Kayseri Buluşması çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinlikler bugün akşam başlayacak. Etkinlikler pazar gününe kadar sürecek.

'Kültür Öncelikli Kalkınmada Kayseri Modeli' temasıyla yapılacak toplantıya 400'e yakın il, ilçe ve belde belediye başkanı, başkan vekilleri, belediye meclis üyeleri katılacak.

Bu gün Hilton otelinde saat 19.30'da Tarihi Kentler Birliği Kayseri toplantısı fotoğraf sergisiyle start alacak.

Ev sahibi Mehmet Özhaseki'nin konuşmasının ardından Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu başkanı Prof.Dr. Metin Sözen, Birlik başkanı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmazve Vali Orhan Düzgün birer konuşma yapacak. Cumartesi günü de TKB Danışma Kurulu başkanı Prof. Metin Sözen, Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki ve Çekül Vakfı Danışma kurulu üyesi Faruk Göksu , sunumlar yapacak. toplantıya katılan konuklar Sealçuklu Müzesinden başlayıp, kültür yolunda yer alan tarihi Kayseri kalesi, hunat Hatun medresesi, Meryemana kilisesi, tarihi Kayseri Lisesi ve Kayseri evlerinde inceleme gezisinde bulunacak.

Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki, halen 30 belediyeye raylı sistem,arıtma tesisleri, kayak merkezleri ve belediyecilikte finans kaynakları konularında danışmanlık hizmeti verdiklerini, bilgi ve birikimlerini tüm belediye başkanlarıyla paylaşmak arzusu içinde olduklarını söyledi.

Özhaseki, "Kayseri modeli adı altında bilinen bir vizyonu, anlayışı tüm belediyelerimizle paylaşacağız. Bildiklerimizi kıskanmadan anlatmalıyız ki , ülkemiz kalkınsın. Her bir kent ayağa kalksın. Klasik devlet mantığı dışında yapılanları ve yapılabilirleri dile getireceğiz. Konuklarımızı, Kayseri'de Tarihi Kentler Biurliği etkinliğinde ağırlayıp, beyin fırtınası estireceğiz" dedi. 
Editör: Haber Merkezi