Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nın Setenönü Şubesi Kayseri Mahallesi'ndeki tarihi konakta hizmete açıldı. Açılışa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, tarihi konaktaki konservatuvar ile tarihle sanatı birleştirdiklerini belirtti.
Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nın Setenönü Kurs Merkezi'nin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yanı sıra 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, bürokratlar ve sanat camiası katıldı.
Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, 2016-2017 eğitim öğretim dönemi için 2 bin 257 kişinin konservatuvara kayıt yaptırdığını söyledi. Açılışı yapılan ek hizmet binası ile birlikte iki ayrı binada 17 branşta 2 bin 257 kursiyere eğitim vereceklerini belirten Özgöncü, bu yıldan itibaren konservatuvarda hafta içi de eğitim olacağını kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında konservatuvarın yeni kurs merkezi ile tarihi ve sanatı birleştirdiklerini söyledi. Başkan Çelik şöyle devam etti: "Medeniyetler iki şekilde ayakta kalırlar. Eserlerini muhafaza ederek ve yeni eserler ortaya koyarak. Geçmişi geleceğe taşımanın da iki yolu vardır. Tarihimize sahip çıkarak ve sanatı geliştirerek. Medeniyetlerin ayakta kalmasını sağlayan ve geçmişi geleceğe taşıyan iki unsuru da kapsayan bir hizmetin açılışı için burada toplanmış bulunuyoruz. Yapacağımız bu açılışla tarihle sanatı birleştiriyoruz."
"KAPSAMLI BİR ALTYAPI OLUŞTURUYORUZ"
Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezi ve ilçelerimizde alt ve üst yapıda çok ciddi çalışmalar yaptığını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, aslında her alanda kapsamlı bir altyapı çalışmasına başladıklarını belirtti. Sporda, kültür ve sanatta, bilimde ve diğer alanlarda güçlü bir altyapı kurma gayreti içinde olduklarını vurgulayan Başkan Çelik, "Kayseri'den daha çok sanatçı, daha çok sporcu, daha çok bilim adamı çıkmasını arzu ediyoruz. Bunun tek yolu da sanatla, sporla, bilimle uğraşan insan sayısını artırmaktan, isteyen herkese bu imkanları sunmaktan geçiyor. Bu sebeple daha çok gencimizin spor yapması için imkanlar sağlıyoruz. Daha çok gencimizin bilime merak duyması için Bilim Merkezi kuruyor, onlara bilimsel çalışma yapma fırsatı tanıyoruz. Ve daha çok gencimizin bir sanat dalıyla ilgilenmesi için fiziki imkanları artırıyoruz. Üstelik bunu, her taşında kültür ve tarihimizin izlerini gördüğümüz Kayseri Mahallesi'nde yapıyoruz. Etrafımızda bulunan diğer konaklar gibi bu tarihi konak da bizim geçmişimizi temsil ediyordu; ancak yok olmasına müsaade etmedik ve yaptığımız restorasyon çalışmasıyla geleceğe taşıdık. Şimdi, bu tarihi konak geleceğe taşıyacağımız eserlerin üretileceği bir merkez olacak. Buradan sanatçılar çıkacak. Buradan o sanatçılar tarafından ortaya konan eserler çıkacak. Bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediyemizin bir konservatuvar hizmet binası var ve hizmet veriyor. Ancak bugün hizmete girecek olan kurs merkezimizle birlikte kapasitemizi iki katına çıkaracağız. Çok daha geniş bir kitleye hitap etmek imkanı bulacağız. Çok daha fazla sanatçı adayının eğitim almasına imkan sağlamış olacağız" dedi.

"SANATÇILARIMIZ İLHAM SORUNU YAŞAMAYACAK"
Konservatuvarın yeni kurs merkezinin sanatçılar için ilham kaynağı olacağını da dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Sanırım sanat ve sanatçı için en önemli şey "İlham" denilen o sihirli kelime. Bu tarihi konakta sanatçılarımızın ve sanatçı adaylarımızın ilham sorunu olmayacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nın yeni şubesi hizmete açıldı. Başkan Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Ercan Teke ve diğer katılımcılar açılışı müteakip konservatuvar olarak hizmet verecek olan tarihi konağı gezdiler. Tarihi konaktaki odalara Aşık Veysel, Hacı Arif Bey, Neşet Ertaş, Ahmet Gazi Ayhan gibi Türk müziğinin temel taşları olmuş sanatçıların isimleri verildi.

Editör: Haber Merkezi