Kayseri’de Uluslararası 5’inci Kültepe Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda oluşabilecek sorunlara karşı alınabilecek tedbirler görüşüldü. Gerçekleşen toplantılar ise 2 yıl sonra kitap haline getirilecek.

‘HEDEFİMİZ BURADA ÇALIŞAN BİLİM İNSANLARINI BİR ARAYA GETİREREK ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRMEK’

Toplantı ile ilgili konuşma yapan Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, “5’incisini yapmakta olduğumuz Uluslararası Kültepe toplantısındayız. Hedefimiz burada çalışan bilim insanlarını bir araya getirerek yapılan bütün çalışmaları değerlendirmek. Bu toplantıya 11 farklı ülkeden çalışan bilim insanları geldi. Buradaki amaç karşımıza çıkan sorunları birlikte çözmek, bunun içinde bugün 45 konuşmacı arkadaşımız burada. Yaptığımız bu toplantıların sonucu 2 sene sona kitap haline getirilecek. Bizim için önemli olan akademik çalışmalar yapmak, bunun için en büyük destekte Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden geliyor” dedi.

Milano Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan İtalyan Luca Peyronel ise konuşmasında şunları söyledi: “Kültepe, ‘Eski Çağ’ dünyasının en önemli merkezlerinden biri. Özellikle de barındırdığı çok sayıda yazılı belge bulunmakta. Günümüzden en az 4 bin yıl önceki dönemde Türkiye’nin, Anadolu’nun, Kayseri’nin ve Kültepe’nin özünde eski dünyadaki Mezopotamya, Suriye ve Irak gibi ülkelerle olan ilişkileri ortaya koyması bakımından eşsiz bir kaynak” ifadelerinde bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi