Yahyalı Kaymakamlığı ile İlçe Belediyesi, kirazı, elması ve şelaleleri ile ünlü Yahyalı’nın bin yıllık kültür ürünlerinden olan kök boyalı 'Yahyalı halısı'nın dokunması için çalışma başlattı. Bu kapsamda ilçedeki Halk Eğitim Merkezi’nde halı dokuması için tezgahlar kuruldu.

Merkeze başvuran 20 kursiyer, halı dokumasını öğreniyor. Yahyalı halısı hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Esat Öztürk, "Yahyalı halımız dünyaca ünlüdür. Yahyalı halımız organik yün halıdır. İnsan üzerindeki elektriklenmeyi alır. Evlerde kullanan sentetik halılar kullanıcıya elektrik yüklerken, bizim geleneğimiz olan kök boyalı halılar elektriğimizi alıyor. Biz makine halısı karşısında kaybolmaya yüz tutmuş halılarımızın kullanımı için Kaymakamlıkla ortak bir çalışma yaptık. Burada açılan kursla hanım kardeşlerimiz halı dokumasını öğreniyor” diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezinde halı dokuyan 4 çocuk annesi Emine Urak ise, "Burada halı dokuma kursuna katıldım. Çocukluğumdan beri de halı dokuması yapıyordum. Burada hem boş zamanlarımızı değerlendiriyoruz hem de kazandığımız para ile aile bütçesine katkı sağlıyoruz.

Yahyalı halı dokuması çok aşamadan geçerek kullanıma ulaştırılıyor" dedi. (DHA)

Editör: Haber Merkezi