Bir dönem Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Özhaseki'nin üst düzey çalışma ekibi hakkında ortaya attığı ciddi yolsuzluk iddialarıyla,  Kayseri gündemini uzun süre meşgul eden Hacı Ali Hamurcu yine sahnede!
 
Yaklaşık 6 ay önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini kandırdığına ilişkin Cumhuriyet Savcılığı'na giderek ifade veren Hacı Ali Hamurcu, bu kez radikal bir eyleme imza attı.
 
Ankara Söğütözü'ndeki Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez binasına kiralık bir araçla giderek, belindeki kurusıkı tabanca ile 5 el ateş etti.
 
Olayın ardından yakalanan Hamurcu, alınan ifadesinin ardından tutuklanarak Cezaevine gönderildi. 
 
***
 
Dün Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk yapıldığını iddia edip Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sokularak basın toplantısı düzenlettirilen Hacı Ali Hamurcu, bu gün CHP Genel Merkezi önünde kurusıkı da olsa neden silaha sarıldı?  
 
Kime gözdağı vermek istedi, saldırıdaki amacı neydi?
 
Seçime 4 gün kala ilk bakışta bireysel gibi gözüken Hacı Ali Hamurcu'nun bu eylemi kime ve neye hizmet etti?
 
Siz bu soruların yanıtını derinlemesine düşüne durun,  ben tarafları, yaşanan gelişmeleri ve özellikle Hacı Ali Hamurcu'yu başka bir çerçevede ele alacağım. 
 
***
 
Hacı Ali Hamurcu'yu söz konusu iddialar gündeme geldiği sıralarda tanıdım, zaman zaman kendisiyle de röportajlar yaptım.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2010 yılında o meşhur bütçe görüşmelerinde ortaya attığı iddiaların tüm dayanağı bu Hacı Ali Hamurcu'nun emniyete ve Cumhuriyet Savcılarına verdiği ifadeler doğrultusunda ortaya kondu.
 
Söz konusu iddialara ilişkin ilgili mahkemeler kararlarını verdi, adı yolsuzluğa karışan ve yolsuzluk irtikap suçu işleyen belediye görevlileri Hacı Ali Hamurcu ve Süleyman Temeltaş,  'Rüşvet, dolandırıcılık ve çıkar sağlama' suçundan 7 yıl 11 ay ve 7 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
İddialar doğrudur veya yanlıştır onu tartışmıyoruz!
 
Çünkü yargı kararını verdi.
 
***
Söz konusu davalar sürecinde Hacı Ali Hamurcu, 3-4 kez ifade değiştirdi.
 
Anlayacağınız dün ak dediğine bugün kara, dün kara dediğine bu gün ak diyen bir kişiliğe bel bağlandı.
 
Kısacası Cumhuriyet Halk Partisi bu süreci, tutarsız ifadeleri değişken kişiliği ile ön plana çıkan bir şahısla yürüttü.
 
Duruşmalara,  otobüsler dolusu CHP'li milletvekilleri gönderilerek seçim süreçlerinde gövde gösterileri yapıldı. 
 
Ortada suç var ki, birileri kanunlar huzurunda yargılanıp mahkum edildi.
 
Bu konuda hemfikiriz ama sonuç, ortada!
 
Kabak yine CHP'nin başına patladı.
 
***
 
Hacı Ali Hamurcu'yu CHP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile tanıştıran kişiler, dönemin CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Tüzel kişiliğinin halen vekaletini taşıyan Kayseri Barosu'na kayıtlı Avukat Halil İbrahim Yolcu'dur!
 
Av. Halil İbrahim Yolcu,  Hacı Ali Hamurcu ve babası Fahrettin Hamurcu'yu  Uğur Plaza'daki bizzat kendi avukatlık ofisinde yaklaşık 3 yıl boyunca ağırladı.
 
Adeta karargah haline getirilen o ofiste, söz konusu davalara ilişkin kararlar alınıp uygulamaya konuldu.
 
Ama ne olduysa günün birinde Av. Halil İbrahim Yolcu ile dönemin CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Hacı Ali Hamurcu'yla ters düştü. 
 
Aralarında ne geçtiyse Hacı Ali Hamurcu, kendisine güvenip vekaletini verdiği Av. Halil İbrahim Yolcu'yu avukatlıktan azletti ve  CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ile de görüşmelerine son verdi.
 
 
***
 
Hacı Ali Hamurcu, son verdiği ifadesinde; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine çeşitli vaatlerde bulunduğunu öne sürdü.
 
Hamurcu ifadesinde, kendi yazdığı 'Belgelerle Yolsuzluk Şeytan Üçgeni' isimli kitaptan ise CHP'nin vereceği destekle 3-4 milyon TL gelir elde edilmesi bu paranın da kendisine verilmesinin vaat edildiğini ima etti.
 
Ben, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hacı Ali Hamurcu'yu karşısına alıp böyle bir vaatte bulunduğuna  inanmam!
 
Ki bireysel olarak Kılıçdaroğlu'nun da kanıtlanmış en ufak şüphe uyandıracak öyle bir vaadi ortada yok zaten!
 
***
 
Bu pisliği CHP'nin Kayseri'de milletvekilliği hesabı olanlar, vekil olmak için her yolu mübah görenler temizlemeli!
 
Bu pisliğin hesabı,  tüm varlığını CHP'den milletvekili olmaya bağlayanlardan sorulmalı.  
 
Demek ki sorunlar ve pislikler, halının altına süpürülmekle kaybolmuyormuş!  
***
 
Gelelim olayların diğer boyutuna!
 
Özhaseki çıktı açıkladı; "CHP'nin ayar verdiği çocuk başlarına bela oldu" dedi.
 
Seçime 4 gün kala Hacı Ali Hamurcu'nun böyle bir eylem gerçekleştirmesi oldukça manidar değil  mi?