Özhaseki, burada yaptığı konuşmada AK Parti'li 807 belediyeden 235'inin "kardeş belediye" olarak depremlerden etkilenen illerde süresiz görevlendirildiğini söyledi.

Hatay’da 92 AK Belediyemizi görevlendirdik”

AK Parti'li belediyelerin tamamının, ilk andan itibaren ellerindeki imkânları deprem bölgesine yönlendirdiğini kaydeden Özhaseki, “Önümüzdeki günlerde bu hizmetleri sürdürebilmek amacıyla yine AK Parti'li belediyeler olarak depreme uğrayan her bir vilayetimizde hangi büyükşehirlerimiz, hangi illerimiz, hangi ilçelerimiz hizmet yapacaklar, bunların koordinasyonunu bir kez daha ortaya koyabilmek, eksiklerimiz varsa bunu tamamlayabilmek için bugün Hatay’dayız. Bursa, Konya, Kocaeli ve Denizli büyükşehir belediye başkanlarımızın abiliğinde Hatay’da 92 AK Belediyemizi görevlendirdik. Depremden yoğun bir şekilde etkilenen illerimiz ve ilçelerimiz ile toplamda 235 belediyemizi kardeş ilan ettik ve buralarda çalışmaya devam edecekler. Ne zamana kadar sürecek bu belediyelerimizin görevleri? Bu bölgelerde işler bitene kadar." dedi.

“CHP’li belediyelerin işleri ‘mış’ gibi yapmak”

Toplantıda yaptığı konuşmada, bölgeye gelen CHP belediyelerin algı çabalarına dikkat çeken Özhaseki, "Onların koca koca belediyeleri son seçimlerden sonra 40-50 bin kişi işe aldılar, buraya getirseler ya aldıklarının yarısını. Ama nerde! İnsanlar çalışsınlar buralarda. Geçen gün, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen, görevli olduğu Adıyaman’dan bizi aradı. 'Falan belediye geldi, 80-100 kişiler, yanlarında 50 tane kamera var.’ Allah sizi bildiği gibi yapsın. İşleri hâlâ algı belediyeciliği. CHP’li belediyelerin işleri ‘mış’ gibi yapmak. Resim çekinip sanki oradaki acıyı paylaşıyormuş gibi yapmak. Bunlar bizim için bir üzüntü kaynağı." şeklinde konuştu.

Özhaseki, daha sonra Hatay’’ın ilçeleri Antakya ve Hassa’da incelemelerde bulundu. Ardından Gaziantep’e geçti. Burada da depremden yoğun bir şekilde etkilenen İslâhiye ve Nurdağı ilçelerinde incelemelerde bulundu.