Biraz da iyi şeylerden bahsedelim…

Çünkü enflasyon artışı, işsizlik, zamlar, hayat pahalılığı ve evde geçim sıkıntısının verdiği huzursuzluk artık vatandaşların moralini bozmaya başladı!

Her bunalan birey gibi Osmaniye’den bir arkadaşım, “bu memlekette iyi şeyler yok mu, mesela bizim burada belediye hizmetleri yeterince yok,sizin oralarda nasıl?diye sorup duruyor!

Nereye bakacağımı bilemedim. İyi şeylerden bahsetmenin yoğun arayışı sırasında Kayseri-Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun hizmete sunduğu projeler imdadıma yetişti!

Ona benimde ikamet ettiğim, İlçemden söz ettim. Belediye tarafından yapılan projeleri anlattım. Ufak tefek eksiklikler hariç tabi ki! Şaşırdı kaldı arkadaşım, ona neden şaşırdığını sordum ve bakın cevabı ne oldu:”gazeteci arkadaşım, sevgili Karakoç, benim yaşadığım Osmaniye ilimizde belediye hizmetleri vatandaşlara yeterli derecede sunulmuyor. Sokaklarımız delik deşik, çöp konteynır’ı zamanında toplanmıyor, il olduk ama halen ilçe görüntüsünden kurtulamadık, adamlarda vizyon yok? Siz bizden şanslısınız vallahi”.

Bizim buralarda içimi ferahlatan iyi şeyler yapılıyor… Bilindiği gibi Melikgazi Belediye Başkanı Palancıoğlu, sosyal yönlü bir adam. Son dönemlerin en önemli yerel yöneticisi, Türkiye çapında bir belediye başkanıdır.

Adını Danişmendliler'in üçüncü hükümdarı Melikgazi’den alan, İlçenin 600 bine dayanan Nüfusuyla 81 ile göre kıyaslandığında 44 ilden daha büyük ve merkez ilçe burası. Dr. Mustafa Palancıoğlu başkanlığındaki Belediye yönetimi; Hizmetleri, estetiği öne çıkan huzurlu yaşanacak bir şehir olmasına büyük katkı sunması. Melikgazi’yi yeni ve gezilecek bir kent haline getirmesindeki başarısından dolayı vatandaşların takdirini topluyor!

Batıdaki gelişkin ülkeler, tarihi süreçlerine çok önem verirler.

Geçmişlerini unutmadan, gelişimlerini hem kendi insanlarına hem de dünyaya tanıtmak adına tarihi ve kültürel miraslara sahip çıkarak kentlerini muhafaza etmeye çalışırlar…

Kat ettikleri mesafeyi, yaşadıkları süreci ve geldikleri moderniteyi kendi ülkelerine ve dünyaya tanıtmak Başkan ile Belediyenin çalışkan ekibi için ayrı bir iftihar vesilesidir!

Melikgazi kentleşme tarihimizde farklı bir yer tutar!

Melikgazi İlçesi sosyal donatılarıyla yaşama büyük katkı sunan, imrenilecek bir kent merkezi…