İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya saldırı düzenlendi. İsrail’in gerçekleştirdiği saldırı birçok ilde protesto edildi. Kayseri’de de Genç İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde teravih namazı sonrası Hunat Cami önünde İsrail’in Mescid-i Aksa’da yapmış olduğu terör baskını protesto edildi.

Genç İHH öncülüğünde açılan, ‘Mescid-i Aksa Onurumuzdur’ pankartı etrafında toplanan kalabalık, ‘Kahrolsun İsrail’ ve ‘oluk oluk kan aksa, kurtulacak el Aksa’ sloganlarıyla İsrail’in yaptığı teröristçe baskın lanetlendi.

Eylemde okunan bildiride; “İlk kıblemiz, miracımız, göz bebeğimiz, kalbimiz, vicdanımız, onurumuz ve kırmızı çizgimiz olan Kudüs, bu Ramazan ayında da yine İsrail’in saldırılarına maruz kalmıştır. İsrail’in kronikleşmiş saldırıları sonucu Mescidi Aksa’yı bir Yahudi mabedine çevirmek isteniliyor. Mescid-i Aksa’ya düzenlenen toplu baskınlar, orada ibadet eden Müslümanlara yapılan saldırılar, ilahi hatıranın vücut bulduğu yapıya verilen zararlar, Müslümanların buraya girişlerine konulan engeller, Mescid-i Aksa’nın altının oyulmasıyla oluşturulan tüneller, buradaki ibadetgâhlara uygulanan kapatmalar, Yahudilerin burada gerçekleştirdiği ayinler ve pervasızlıklar, her türlü sosyal ve kamusal baskılamalar, İsrail’in Mescid-i Aksa üzerindeki düşlerinin yapı taşları olarak karşımıza çıkmaktadır. İsrail’in bu zorbalığına rağmen Müslümanların onurlu ve izzetli direnişi; İsrail’i her geçen gün düşlerinden uyandırarak gerçeğe doğru yaklaştırıyor, düşler yerini kabuslara bırakıyor. Bu hakikat, İsrail’in gün geçtikçe daha da çirkefleşmesine, saldırganlaşmasına ve zorbalaşmasına yol açıyor. Ramazan ayı daha ilk günlerinde bugüne yaşanan olaylarda İsrail yine her zaman ki zalim tutumuyla Mescid-i Aksa üzerine saldırıya geçmiştir. Bugün dünya üzerindeki bütün vicdan sahibi insanlar olarak yine tek ses olmalı, İsrail’e karşı tek yürek tavrımızı ve haklılığımızı ortaya koymalıyız’ ifadelerine yer verildi.

Ticaret Karma Küçük Sanayi Sitesi’nin Yapılacağı Arsa Satın Alındı Ticaret Karma Küçük Sanayi Sitesi’nin Yapılacağı Arsa Satın Alındı

Grup daha sonra dua ederek olaysız şekilde dağıldı.