23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir!

Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir.

Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır.

1979'da, yine ilk olarak 6 ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu millî bayramımıza, ortalama olarak her yıl 40’ın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır.

Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir!

☆☆☆

23 Nisan 2020’yi dün geride bıraktık!

Yani, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yıldönümünü!

Tüm dünyayı kasıp kavuran ölümcül Coronavirus salgınına rağmen, devlet erkânı dün TBMM’nin 100’üncü yaşında Ata’nın huzuruna çıktı!

100. yıl kutlamaları kapsamında planlanan büyük etkinlikler, Coronavirus salgını nedeniyle iptal edilirken bazıları da ertelendi.

Kutlamalar kapsamında ilk olarak TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki heyet, TBMM'deki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Buradaki törenin ardından heyet Anıtkabir'e geçerek Ata'nın huzuruna çıktı.

Heyet son olarak, Ulus’taki Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde anma töreni gerçekleştirdi.

☆☆☆

100 yıl önce; vatan, bayrak, namus ve şeref uğruna öleceğini bile bile cepheye koşan bir milletin temsilcilerinden de zaten bu beklenirdi...

Beklenen oldu!!!

Biz bu ruh ile 100 yıl önce dünyayı dize getirmişiz Coronavirus mü bu milleti 100. Yıl coşkusundan uzak eve kapatacaktı?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki heyette tıpkı bu ruhla, dün Anıtkabir’e koştu!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekten hasta olduğu tüm kamuoyunca bilinen Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli de dahil!

Millet olmanın bedeli ağır, milletin temsilcisi olmanın sorumluğu ise 10 kat daha fazla ağırdır, millet bilincine hakim bireyler her türlü riske rağmen gözünü budaktan esirgemeyen yürekli kişilerdir!

Türk milletinin bir ferdi olarak her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum!

Anıtkabir dün vatandaşın ziyaretine kapatılmasa, eminim sokağa çıkma yasağına rağmen Anıtkabir insanla dolup taşardı!

Bence gayet sade, yerinde ve güzel bir kutlama programı oldu!

Hem Türk halkının gazı alındı, hem de 10 Nisan 2020 gecesi ortaya çıkan tablo sonucu, “Coronavirus, Türkiye, Şiddet” başlıkları atıp Türk halkının aklıyla alay eden tüm dünya medyasına önemli bir mesaj verilmiş oldu!

Dün o törenler yapılmasaydı neler oldurdu hiç düşündünüz mü?

Dünya basınında; “Türkler tırstı!!!”, “Covid-19 Türkleri korkuttu!”,

“10 Nisan 2020 gecesi Luppo almak için sokağa dökülen Türk halkı, 23 Nisan 2020’deki 100. Bağımsızlık Yıldönümlerinde Eve Kapandı”

şeklinde atılabilecek manşetlere kim engel olabilirdi?

COVİD-19 haritasındaki anlık verilere baktığımızda, Coronavirus dünya genelinde 2 milyon 709 bin 483 kişiye bulaşmış, 190 bin 872 kişinin de ölümüne neden olmuş durumda…

Yukarıda Coronavirus verilerine rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 100. Bağımsızlık Yıldönümü olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda önce TBMM’ye, ardından Anıtkabir’e daha sonra da Ulus’taki Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde anma töreni gerçekleştiren herkesi yürekten kutluyorum.

☆☆☆

“Anıtkabir’e giden herkese ceza kesilsin”, “Sosyal mesafe kuralı Anıtkabir de işlemiyor mu?” , “O zaman Camiler neden kapalı?” diye ortaya düşen insanları da böyle bir tablo karşısında anlamaya çalışıyorum!

Birincisi Anıtkabir’e giden herkes TBMM personeli ve mevcut kanunlara göre hiç birine para cezası kesemezsiniz!

Onlar, tıpkı sağlıkçılar, güvenlik görevlileri ve biz basın mensupları gibi o kanundan muaf durumdalar!

İkincisine gelecek olursak, Diyanet İşleri Başkanlığı temsili Cuma namazını salgın boyunca kalıcı hale getirdi ve her hafta bir başka camide sınırlı sayıda katılımla Cuma namazı kılınıyor!

Belki Ramazan ayı geldiği için Teravih namazları da temsili olarak kılınacak!

Yani Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Anıtkabir’deki törenler ile Diyanet İşleri Başkanlığımızın organize ettiği namazların tamamı temsili!

Camiye gidemeyen vakit namazlarını evde kılıyor!

Anıtkabir’e gidemeyen 23 Nisan’ın 100. Yıl Coşkusu’nu evinde balkonundan kutluyor!

Eee???

Kimse kimseye namazlarını neden evinde kılıyorsun demiyor!!!

23 Nisan’ın 100. Yıl Coşkusu’nu evinde balkondan niye kutluyorsun diyen de yok!

“Kimseye evinde iken hem 23 Nisan’ı kutluyorsun hem de namaz kılıyorsun” diyen de yok!

Hangisi yapmak istiyorsanız onu yapın, her ikisini birden yapsanız size kim ne diyebilir?

Velev ki dün balkondan istiklal marşı okumayana veya evinde namazını kılmayana kim ne cezası kesti?

Allah aşkına o halde neyin peşindesiniz?

Namaz kılanda-kılmayan da, oruç tutan da-tutmayan da, istiklal marşı okuyanda-okumayan da kendi vicdanı ile baş başa!

Kime ne!

Her koyun kendi bacağından asılacak sonuçta!!!

☆☆☆

Diğer yandan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Başkenti Ankara’da dün bunlar yaşanırken, Kayseri’de de bir ilke imza atıldı.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tüm Türkiye’ye örnek ve taktire şayan bir davranış sergilediler.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, dün Kayseri sokaklarını adeta yürüyerek arşınladı!

Vali ve Başkan, 23 Nisan 100. yıl kutlama programı kapsamında ellerinde Türk Bayrakları ile sabah saatlerinde sokak sokak yaya gezdikten sonra, geceyi Ziyagökalp Mahallesi’ndeki Ihlamur Parkı’nda sonlandırdılar!

Ben, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç başta olmak üzere tüm ilçelerdeki söz konusu etkinliklere de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

İyi ki varsınız!

Saygılarımla…