Bugünkü yazımda Millet İttifakına seçim uyarısı yapma gereği duydum: 'Yaptığınız muhalefet haliniz kazanmanız için yeterli değil' "2023 seçimlerinde AK Parti, yani cumhur ittifakı yeni bir sınava tabi tutulacak, ancak muhalefetin dağınık hali, yetersiz politikası ve kamuoyu tarafından çokta ilgi görmeyecek bir isim cumhurbaşkanı adayı olarak sahaya çıkması halinde, Erdoğan’ın tekrarından kazanması için yeterli olacak"

Ülke gündemini yakından takip ediyoruz, seçim öncesi millet ittifakı bileşenlerin durumuyla ilgili dikkat çeken bir değerlendirmede bulunuyorum.

Bağımsız ve tarafsız olarak kaleme aldığım "Muhalefetin gücü ve geleceği" başlıklı yazımda "muhalefetin kendisini çözüm adresi olarak sunamadığını" buradan belirtmek isterim. Buna karşın Cumhur İttifakının Ülke Ekonomisinin bozuk olmasından dolayı moralsiz halinin seçimi kazanmaya götürmeyeceğinden endişeli ve hayli zorlanacağına dikkat çekiyorum.

Yazımdaki ilgili bölüm şöyle:

2023 seçimlerinde AK Parti seçmen tarafından yeni ve önemli bir sınava tabi tutulacak. İktidardaki yıpranmasını, hatalarını ve yapamadıklarını seçmene anlatmanın yolunu bulmak ve yeni bir güçlü destek almak zorunda.Muhalefetin kendisini alternatif çözüm adresi olarak sunamaması AK Parti için yine bir fırsat olacak. Maalesef muhalefetinde dağınık hali kazanmak için yeterli değil. AK Parti İktidarının Dış politika ve güvenlik konularında gösterdiği başarıyı içeride kapsayıcı politikalar üreterek ve yenilenmeye devam ederek göstermesi gerekiyor. Artı; İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi,büyük elçilerin karşılıklı atanması,diğer taraftan Suriye ile ilişkilerin normalleşmesine yönelik politikalar geliştirilmesi seçim öncesi olumlu gelişmeler olarak yansıtılacak. Buna paralel olarak Türkiye’de bulunan Suriyelilerin ülkelerine gitmeleri süreci başlarsa buradan da İktidar partisi hanesine olumlu gelişme yazılacaktır. Ve de bu yenilenme çabasını Kürt seçmenler, merkez sağ seçmen, küskün muhafazakârlar, millet ittifakı bileşenlerinden rahatsız olan seçmenler ve gençlere anlatmakta gayretli olmalı. Hayat pahalılığıyla mücadele ve gelir dağılımı meselelerine odaklanacak mikro politikalar geliştirmeli"