Türkiye ve dolayısıyla Kayseri “Kademeli Normalleşme Süreci”ne başladı. Normalleşme derken, sadece saat ayarına bakmak yanlış… İnsanların her yönüyle normalleşme adımlarını her beraber atabilmesi şart…

Mesela; Bankaya veya şahıslara borçları olan bir esnafın normalleşebilmesi için gerekli adımlar atıldı mı? Koskoca Ramazan geçirdik, insanlara gerekli eli uzatabildik mi, Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanımız açıkça söyledi, “ Çok sıkıldınız biliyorum” dedi.

Bunun toplumda yaşattığı hasarı da yok edip bir normalleşme süreci mi başlatıyoruz yoksa daha önceleri olduğu gibi “Hayda! okulları açtık” bir süre sonra da “Aman kapattık” diye yine gelgitlerle sorun üzerine sorun mu yaşayacağız!

Bunu açmak ve anlamak lazım…

Bence, normalleşme öncelikle zihinlerde olmalı.

Turizm sezonunda, turizmciler para kazansın ilkesiyle normalleşmeye gidiyorsak, bir ay sonra Anormalleşmeye devam ederiz.

Öncelikle Mart’ta “ Kademeli Normalleşme” başlattık.

Bir ay sonra ne oldu. Hasta ve hastalık sayısında anormal seviyelere ulaştık.

Türkiye’nin tüm illeri “Kırmızı”ya boyandı.

İşte tam bunu söylemek istiyorum!

Yapacağımız tek şey var. Madem aşı anlaşmalarımız tamam. Haziranda aşılama işlemini tamamlama adımını ciddi bir şekilde atmalıyız. Daha sonra gerekli ve yeterli tedbirlerle normalleşme kapılarını ardına kadar açmalıyız.

Henüz çok erken… Belli ki bu hususta Cumhurbaşkanımızın da şüpheleri var; “Temmuz’a kadar bir bakalım” dedi.

Yani Mart’ta yaşadığımızı yaşamazsak, Temmuz’da tam normalleşme başlayacak!

Benim anladığım bu…

Siz değerli okurlarıma da özel ricam…

Normalleşmede aman tedbiri elden bırakmayın, öncelikle ortamın normalleşmesi ve ülkemizin buna hazır hale gelmesini sadece bunun geçici olduğu bilinciyle davranın.

Sağlıklı günler dileğimle…

( Alıntı )