Derler ki: Barışmayı bilmeyenler hiç kavga etmesinler.
Bizim siyasetçiler, barışmayı da bilirler, kavga etmeyi de...
Her şeyden önce, kavgada ölçüyü kaçırmamak lazım.Yüz yüze bakacak halleri kalmayacak duruma düşürecek davranışlardan kaçınılmalarını tavsiye ediyorum.
Barışmaları da çok sahte olmamalı, gerçekçi ve kalıcı olmalı.
Yoksa Suratlarından anlaşılır.
Gerçekçimi yoksa değimli olduğu.
*
İşte bugün Talas’a bakın.
Birkaç gün önce Meclis toplantısında birbirleriyle didişen siyasetçiler, kırgınlıkları bir kenara bırakarak Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın çabasıyla barışıyorlar.
- Bu özlenen bir tablo.
Bunlar araya giren dostların sayesinde yeniden bir araya geldiler.
Zoraki bir araya gelmediler yani.
Göstermelik filanda değil.
Gayrisamimi filanda değil, normalleşme.
Velhasıl, çok iyi oldu.
*
Esasen, birbirine üstünlük sağlamak üzere, ölesiye siyasi mücadele edenlerin bile, kırılmaları, küsmeleri uzun sürmez. Çünkü siyaseten ayrı partilerde olsalar da ortak paydaları, aynı çatının altında millete hizmet etmekteler.
Barış her zaman iyi netice verir. Hiç değilse milletin ve onun temsilcisi olan sizler daha sağduyulu olun ve konulara öyle yaklaşın, yanlış anlaşılmaları konuşarak çözün,bir birinizi kırmaya kalkmayın.
Millet zaten üzgündür...
Yukarıdaki zıtlaşmadan, bu kadar dış düşmanlaşmadan, ekonominin bozukluğundan, enflasyonun yüksekliğinden millet zaten yorgun ve haraptır.
Bunun üstüne bir de sizler belediye meclisinde olumsuz davranışlar ve görüntüler ortaya koyarak millete bunu yansıtmayın.

*
Diyeceksiniz ki:
Kim bunlar:
Bir tarafta :Millet İttifakının İYİ Parti Talas Belediye Meclisi Gurup Başkan vekili tecrübeli siyasetçi Mustafa Çalıksoy.
Diğer tarafta: Cumhur İttifakının MHP Talas Belediye Meclisi Gurup Başkan vekili tecrübeli siyasetçi İbrahim Ata. Meclis toplantı salonunda, yanlış anlaşılmadan dolayı aralarında çıkan bir tartışmanın kamuoyuna yansıması iyi olmadı. Bu tartışmanın ardından ortaya çıkan kırgınlığın ve bilgi kirliliğinin giderilmesi yönündeki ortaya konulan çabanın olumlu sonuç vermesi her iki tarafı da rahatlattı bence. Yaşanan olumsuz davranışın, olumlu davranışa dönüşmesi, partilerini ve kamuoyunu da rahatlatmıştır.
- Meclis üyeleri arasında dargınlık, kırgınlık olmaz. Olsa bile sağduyu devreye girince oluyor, barışıyorlar işte, fena mı ediyorlar?
Yahu barışanlara can kurban...
Ama bunlar gerçekten barışsınlar…
Sinilirlerine hâkim olsunlar ve bu tür olumsuz davranışlardan kaçınsınlar.
Bir daha yaşanmasın…
Ayrıca...
Barışmaları da güzel olur ha.
Milletin temsilcileri, toplumun aynasıdır, ayna kırılmasın bence. Barış ve kardeşliğe her zamankinden daha çok bugün ihtiyacımız olduğunu unutmayalım lütfen.
Yeter ki birbirlerine saygısızlık etmeseler.