Kayseri OSB… Bu ismi Türkiye’de duymayan, son 1-1,5 yıldır söylenenleri duymayan, ortaya dökülenleri görmeyen, fikir beyan etmeyen kalmadı sanırım.

Son 1 haftadır Kayseri OSB adı yeniden revaçta… Çünkü yönetim kurulu başkanı ve bazı üyeleri sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kararı ile 3 aylığına görevden uzaklaştırıldı.

Bakanlık bir yanlış, bir hata görmüş ki bu işlem yapıldı. Peki bu karara muhatap olan isimler ne yaptı? Bakanlığın kararını düğün bayrammış gibi göstermeye çalıştı… “Ben ne yaptım da ne hata işledim de Bakanlığın 1 sayfa yazısı ile görevden alındım” diye sormadı mı hiç kendisine… Sormamış olmalı ki, sanki şov yaparcasına görev devir teslim töreni yapıldı.

İnsan biraz Kayseri ismine hürmet ederde daha fazla toz kalkmasın diye sesiz sedasız sürecin devam etmesini düşünür diye akıllara gelir sanırdık ama öyle değilmiş.

Bu noktada farklı algılar var demek ki… “Biz haklıyız, güçlüyüz, yaptığımız hiçbir işten pişman değiliz” kafası hakim veya “Bizi ancak bu tür tavırlar kurtarır” diye bir akıl tutulması oluşmuş sanırım.

Bir diğer fikir jimnastiği de “siyasi bazı isim veya isimler”, “Siz dik durun, biz bunu çözeriz” demiş de olabilir.

Bu feraset eksiklikleri veya akıl tutulmaları, kişilere değil Kayseri OSB ismine, sanayicisine ve Kayseri’ye kaybettirecektir yalnızca…

Bir zaman geçecek ve olan Kayseri’nin itibarına olacak, yaşananlar sanayicisinin cebinden daha fazla para çıkmasına yol açmaktan başka bir sonuca da ulaşmayacaktır.

Kayseri OSB’den son 2-3 gündür görüştüğüm iş adamlarının da belirttiği gibi bu şehrin geleceği ve selameti için “ısrarcı” olmanın fayda sağlamayacağını ifade etmek isterim.

***

TALAS’IN ÜNÜ SINIRI AŞAN TARIM MAKİNELERİ VE BİZİM KÖR BAKAN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ!

Talas Belediyesi’nin ilçedeki tarımın gelişmesine yönelik hizmete sunduğu tarım alet ve makineleri taaa 5 bin kilometre öteden Hintli iş adamlarının ilgisini çekmiş çıkmış gelmişler.

Hintli iş insanları Vijay Kumar Bhagavan, Vikram Bidadi Iyengar ve Rajanna Kodipalya Ganganna Talas belediyenin tarım konusunda böyle bir çalışma yapmasına ve insanlarına destek sunmasına da şaşırdıklarını ifade etmişler.

Talas Belediyesi’ne ve Başkanı Mustafa Yalçın’a yaptığı birçok başarılı iş ve projeden dolayı teşekkür etmek düşer bizlere…

Peki şu soruları da sormadan geçmeyelim…

Elin adamı 50 bin kilometre yol kat ediyor buralara kadar geliyor da, Kayseri’nin kalan 15 ilçesinin belediye başkanları neden koltuğunda oturuyor?

O ilçelerde tarım veya hayvancılık yapılmıyor mu?

Vatandaşın talepleri yok mu?

Talas Belediyesi bunları niye yapıyor diye hiç mi sorgulamıyor bu başkanlar?

Hiç mi gazete okumuyor, internet sitelerinden haberlere göz gezdirmiyor?

Bu kadar mı dünyadan bihaber bizim başkanlarımız?

Bizim başkanlarımız Talas Belediyesi’nin hem de başkan eliyle çizimi yapılan küçükbaş hayvan yıkama makinesini de duymamış ve ilgilenmemişlerdi zaten.

Atı alan Üsküdar’ı geçti bile..

Başkanlar iyiden iyiye düşünsünler bence, seçim uzak değil, genel seçim onların da seçimi aslında. Çıkacak sonuç hepsini koltuğundan edebilir unutmasınlar!...