Erkilet Bulvarı üzerindeki Kayserispor tesisleri karşısında faaliyet gösteren Sızırlıoğlu Petrol sahiplerinden Muharrem Sızırlıoğlu, yılan hikâyesine dönen Petrol İstasyonu’nun akıbeti hakkında ilk kez Kayseri Yerel Haber’e konuştu.

“imar planına işli olmadığı gerekçesiyle petrol istasyonumuzdan tahliyemiz talep edildi”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 yılında başlayan haksız ve hukuksuz uygulamaları nedeniyle 22 yıldır faaliyet gösterdikleri petrol istasyonlarının ellerinden gasp edildiğini iddia eden Sızırlıoğlu, “2007 yılında o günlerde anlamlandıramadığımız bir şekilde sistematik olarak operasyona uğradık. 22 yıl boyunca ailemizin işlettiği Petrol istasyonumuzdan Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin sözde uygulamak istediği imar planı gerekçe gösterilerek terk ettirildik. Yaşananları tarih ve olay sırasına göre özetleyecek olursak; 2007 yılında Kayseri büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından ihtarname gönderildi. Ruhsatlı benzin istasyonumuzun imar planına işli olmadığı gerekçesiyle tahliyesi talep edildi. 22 yıldır ruhsatı olan Petrol istasyonunuzu İmar planlarına işlemek Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğu halde, istasyonumuz imar planına işlenmeyerek bize ağır bedeller ödetildi” diye konuştu.

“hukuka aykırı olarak yüzde 300’e varan kira artışı talep edildi”

2011 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Encümen kararıyla istasyonlarının mühürlendiğini anlatan Sızırlıoğlu, “ Yaşadığımız olaylar sadece bunlardan ibaret değil, o dönem Türkiye Cumhuriyeti’nde emsali görülmemiş bir kira davası ile karşı karşıya kaldık. Biz, belediye ile hukuk mücadelesi verirken bu esnada döviz kuru üzerinden yüzde 300’e varan kira artış talebi, bilirkişinin aksi raporlarına rağmen mahkeme tarafından onaylandı. Geriye dönük 2 yıl kira artış bedeli peşinen bizden talep edilerek tahsil edildi. Bu kararda hukuka aykırı bir çok husus olmasına rağmen nasıl onaylandığını o dönem anlamamıştık. Karşı tarafın avukatının Av. Mehmet Dinç olmasının bu kararda etkisi var mıdır? Çünkü kendisini Kayseri’de tanımayan yoktur! Özellikle o dönem yargının güçlü isimlerindendi (!) Aynı Av. Mehmet Dinç’in daha sonra FETÖ Terör Örgütü’nden tutuklandığını öğrendik! Abestle iştigal kira artış kararının ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Encümen kararına dayandırılarak 22 yıllık istasyonumuzu terk etmek zorunda bırakıldık” dedi.

“Yaklaşık 10 milyon tl zarara uğradık”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından mağdur edildikleri ve söz konusu mağduriyetlerinin de sırf parasal değerinin 10 milyon TL’yi bulduğunu iddia eden Muharrem Sızırlıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Şimdi soruyorum; 2011 yılındaki encümen kararına göre imar planına işli olmayan benzin istasyonu 2020 yılında nasıl faaliyet gösteriyor? Bize tekrar ruhsatı yenileyemezsiniz diyen belediye Özkan Tarım Gıda Akaryakıt isimli şirkete nasıl ruhsat verdi, üstelik bizim hâlihazırdaki ruhsatımızın süresi dolmamışken? Bize ait istasyonu, 2007 yılında Mehmet Özhaseki Başkanlığı’nda imar planına işlemeyen Kayseri Büyükşehir Belediyesi daha sonra Mustafa Çelik Başkan döneminde Özgür Özkan’a nasıl ruhsat vermeye kalktı? Bu işlem için Kayseri Büyükşehir Belediyesi Şirket Sahibi Özgür Özkan’dan ruhsat bedeli olarak ne kadar para aldı? Söz konusu ruhsat için para alındıysa söz konusu rakam belediyenin muhasebe kayıtlarında işli midir? Özgür Özkan bahsi geçen benzinlik yerini hak sahiplerinden İzale-i Şuyu davası açıp alırken, söz konusu arazi benzinlik statüsünde miydi?

Özgür Özkan bugün istasyon hissedarlarıyla neden mahkemelik olmuştur?

“HUKUK MÜCEDEMİZ SONUNA KADAR SÜRECEK”

Son olarak konuya ilişkin hukuk mücadelelerini sonunu kadar sürdüreceklerini de ifade eden Sızırlıoğlu, “Anlattığım herşey belgelerle sabittir. Bize sistematik bir biçimde operasyon yapıldı! Biz, bu olayın peşini bırakmayacağız! 22 yıldır şerefimizle işlettiğimiz istasyonun başkalarına peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz! Bu petrol istasyonundan doğan haklarımızı gasp eden her kimse yargı önünde hesap verecek!” sözleriyle meydan okudu.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi