Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapan 96 firmayı açıkladı. Bakanlığı'nın yaptığı duyuruda 96 firmaya ait 150 parti ürünün, taklit veya tağşiş yaptığı belirtildi. Domuz eti kullanan marka bile var! Bakanlık o firmaları açıkladı! Kayseri’den de yine et ve süt ürünlerinde hile yapan 7 firma var. İşte o firmalar ve o gıdalar.
Aralarında et, süt, bal, çikolata, kahve, bitkisel yağ, yoğurt gibi gıdaları üreten bazı firmaların, 150 parti ürününde, taklit veya tağşiş yapıldığı duyuruldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın sitesinde kamuoyuna duyurduğu listede 96 firma bulunuyor.
Listedeki ürünlerde taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilavesi olduğunun tespiti bilgisi verildi. Listede; 30 Ayçiçek ve zeytinyağı üreticisi firması, 29 sucuk, köfte, kebap, kıyma gibi et ürünleri üreten firması, 28 yoğurt, tulum peyniri ve tereyağı üreticisi olan firma, 3 bal firması, 1 kahve ve 3 adet de çikolata üreten firma yer alıyor.
Ayrıca listede, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten 3 adet takviye edici gıdalar üreten firmanın da adı geçiyor.


 
İşte bu firmaların Kayseri ayağında yer alan ürünler ve markalar:
-Birsen Güven Gıda San. ve Tic. A.Ş Melikgazi/KAYSERİ
Tam Yağlı Tulum Peyniri (Bitkisel Yağ) Karel.

TULUM PEYNİRİNİN İÇERİSİNE NİŞASTA VE BİTKİSEL YAĞ KATMIŞLAR
 
-Narin Süt ve süt Ür. Gıda Paz. Tic. Ltd. Şti. Melikgazi/Kayseri
Yağlı Tulum Peyniri (Bitkisel Yağ,Nişasta) Narlıtepe.
"Narlıtepe" markalı Yağlı Tulum Peyniri diye ürettikleri peynirin içerisine bilkisel yağ ve nişasta katıp piyasaya sürürerek vatandaşı kandıran Narin Süt ve Süt Ür. Gıda Paz. Tic. Ltd. Şti'nin ayrıca  ünlü Sütma markasının da sahibi olduğu öğrenildi. 




 
-Ünsal Süt ve Süt Mamülleri Hay. Yem Gıda San ve Tic. Ltd. Şti
Kocasinan/KAYSERİ Yağlı Tulum Peyniri (Bitkisel Yağ) Kemerlioğlu.
 
-Avcılar Kebap Salonu. Gevher Nesibe Mahallesi Park Caddesi No:6
Kocasinan/KAYSERİ Izgara Köfte (Dana) (Baş Eti Tespiti)
 
-Danacı Et Ürünleri Ltd. Şti./ Kocasinan/KAYSERİ Isıl İşlem Görmüş Sucuk (Dana Eti) (Kanatlı Eti, Baş Eti ve Deri Dokusu Tespiti)
Isıl İşlem Görmüş Sucuk (Dana Eti) (Kanatlı Eti Tespiti)
 
-Uysallar Köfte ve Izgara -Gevher Nesibe Mahallesi Park Bulvarı No:4/B Kocasinan/KAYSERİ Izgara Köfte (Kırmızı Et, Pişmiş) (Kanatlı Eti Tespiti)
 
-Hızal Gıda San. Tic. Ltd. Şti./ Kocasinan/KAYSERİ Isıl İşlem Görmüş
Sucuk (Dana Eti) (Kanatlı Eti Tespiti) Hafızoğlu
Isıl İşlem Görmüş Kangal Sucuk (Dana Eti) (Kanatlı Eti Tespiti) Hafızoğlu.

HABER: ALİ TÜRKASLAN
 
Editör: Haber Merkezi